Tuesday, April 1, 2008

UBS: Επιπλέον διαγραφές 19 δισ. δολ. στο α’ τρίμηνο

UBS: Επιπλέον διαγραφές 19 δισ. δολ. στο α’ τρίμηνο

ΣΕ επιπλέον διαγραφές 19 δισ. δολαρίων προχώρησε η UBS εμφανίζοντας στο πρώτο τρίμηνο του έτους ζημίες ύψους 12 δισ. ελβετικών φράγκων (12,03 δισ. δολ.). Παράλληλα, η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προβεί στην άντληση 15 δισ. φράγκων μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου με διάθεση μετοχών.

Οι κινήσεις αυτές, αν και αναμενόμενες, αποτελούν άλλο ένα πλήγμα για τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πλούτου (wealth management) παγκοσμίως, η οποία έχει υποστεί τις μεγαλύτερες συνέπειες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από την κρίση στις πιστωτικές αγορές.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η UBS επισημαίνει πως ο πρόεδρός της Μαρσέλ Οσπέλ δεν θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη θέση του. Αντικαταστάτης του θα είναι ο γενικός σύμβουλος της εταιρείας Πίτερ Κούρερ. Επιπλέον, η ελβετική τράπεζα προανήγγειλε τη δημιουργία ενός νέου τμήματος, το οποίο θα διαχειρίζεται το προβληματικό ενεργητικό.

Σημειώνεται ότι οι νέες διαγραφές που ανακοινώθηκαν την Τρίτη βρίσκονται στο υψηλότερο σημείο των προβλέψεων της UBS, ενώ ξεπερνούν και τα 18,4 δισ. δολάρια των περυσινών διαγραφών. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για επιπλέον διαγραφές ύψους 10 – 20 δισ. ελβετικών φράγκων το 2008.

NAFTEMPORIKI

---

UBS: Περικοπές θέσεων απασχόλησης θα ανακοινώσει ο CEO

1/4/2008
13:31

ΖΥΡΙΧΗ (Dow Jones)-- Την περικοπή θέσεων απασχόλησης στις δραστηριότητες της στην επενδυτική τραπεζική αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων εβδομάδων η UBS AG (UBS), εν μέσω των δυσχερών συνθηκών στις αγορές.

Την εν λόγω δήλωση την έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, Marcel Rohner, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης με αναλυτές μετά τις νέες ζημιές που έχει εμφανίσει η εταιρεία στο α΄ τρίμηνο αλλά και την γνωστοποίηση των σχεδίων για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 δισ. ελβετικά φράγκα (15,7 δισ. δολάρια) λόγω των επιπλέον απομειώσεων από τίτλους διασφαλισμένους με ενυπόθηκα δάνεια.

Οι ζημιές οδήγησαν σε αναθεώρηση της λειτουργίας της επενδυτικής τράπεζας της UBS, . Στα μέτρα που εξετάζονται συμπεριλαμβάνεται η περικοπή θέσεων απασχόλησης στη μονάδα σταθερού εισοδήματος και ο περιορισμός του κινδύνου. Η UBS δεν αποκάλυψε το σε ποιούς κλάδους εξετάζονται οι μειώσεις του προσωπικού.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |