Tuesday, April 1, 2008

Goldman: Αυξημένες ζημιές και διαγραφές βλέπει για τις Merrill και Citigroup

Goldman: Αυξημένες ζημιές και διαγραφές βλέπει για τις Merrill και Citigroup

Σε αρνητική αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου των Merrill Lynch και Citigroup προχώρησε η Goldman Sachs, καθώς ο χρηματιστηριακός κολοσσός εκτιμά ότι οι δύο τράπεζες θα προχωρήσουν σε διαγραφές κεφαλαίων 14 δις δολαρίων σχετιζόμενων με Υποχρεώσεις Ενυπόθηκων Ομολόγων (collateralized debt obligations – CDO). Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η Citigroup ενδέχεται νακαταγραψει ζημειες της τάξης των 1,55 δολαρίων ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, λόγω διαγραφών 12 δις δολαριών, κεφαλαίων επενδυδυμένων σε CDO. Σε προηγούμενη εκτιμήσή της έκανε λόγο για ζημιές 1 δολαρίου ανά μετοχή.

Η Goldman Sachs αναθεώρησε αρνητικά και τις εκτιμήστις της για τη Merrill Lynch, αναμένοντας ζημιές 2,45 δολαρίων ανά μετοχή στο πρώτο τρίμηνο, έναντι προηγούμενης εκτμίσης για κερδη 45 λεπτών, λόγω διαγραφών ύψους 2 δις δολαρίων.

Σύμφωνα με το διεθνή οίκο, αν αποδειχθούν σωστές οι προβλέψεις του, οι δύο τράπεζες θα πρέπει να αντλήσουν πρόσθετα κεφάλαια τους επόμενους μήνες, με την πωληση μετοχών, περιουσιακών στοιχειών ή τη μειώση μερίσματος.

Να σημειωθεί ότι οι ζημιές και οι διαγραφές που συνδέονται με κεφάλαια σχετιζόμενα με subprime δάνεια έχουν κοστίσει στις μεγαλύτερες χρηματοοικονομικές εταιρείες του πλανήτη περισσότερα από 208 δις δολάρια από την αρχή του 2007.

REPORTER.GR

No comments:

Share |