Wednesday, March 26, 2008

Alitalia: Φήμες για μια καλύτερη προσφορά από Air France-KLM

Alitalia: Φήμες για μια καλύτερη προσφορά από Air France-KLM

ΕΝΤΑΘΗΚΑΝ οι φήμες για μια καλύτερη προσφορά από την Air France-KLM για την Alitalia σε μια περίοδο συνομιλιών με τα εργατικά σωματεία και εν μέσω προσδοκιών για μια ανταγωνιστική προσφορά, γεγονός που πυροδότησε ραγδαία άνοδο των μετοχών της δεύτερης, με αποτέλεσμα να ανασταλεί προσωρινά η διαπραγμάτευσή τους.

Ο επικεφαλής της Air France-KLM Ζάν Σιρίλ Σπινέτα διεξάγει συνομιλίες στη Ρώμη με τα εργατικά σωματεία, για την προσφορά του, η οποία τελικά θα απαιτήσει μια μείωση πάνω από 10% του εργατικού δυναμικού. Η Air France-KLM θα μπορούσε να πληρώσει την αξία εσόδων δύο ημερών για την Alitalia στην προσφορά της με ανταλλαγή μετοχών, η οποία προβλέπει επίσης επαναγορά ομολόγων και αύξηση κεφαλαίου αξίας 1 δισ. ευρώ, για τον αερομεταφορέα, ο οποίος χάνει πάνω από 1 εκατ. ευρώ ημερησίως.

Ο επικεφαλής της Alitalia δήλωσε ότι δεν αποκλείει παράταση των συνομιλιών για την εξαγορά της με την Air France-KLM, πέραν της 31ης Μαρτίου, μόνον εάν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν πρωτίστως για τις απολύσεις και το μέλλον των υπηρεσιών εδάφους και των τμημάτων εμπορευμάτων.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |