Wednesday, March 26, 2008

MIG: Κέρδη €330,4 εκ.

MIG: Κέρδη €330,4 εκ.

Κέρδη €330,4 εκ. σημείωσε η Marfin Investment Group το 2007. Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει την καταβολή στους μετόχους τεκμαρτού μερίσματος €0,38 ανά μετοχή (συνολικά, €284 εκ.).

Στα κέρδη της Marfin περιλαμβάνονται καθαρά έσοδα €267,8 εκ. που προέρχονται από κεφαλαιακά κέρδη και έσοδα από τις μη συνεχιζόμενες τραπεζικές εργασίες έως την ημερομηνία που πωλήθηκαν.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματά του 2007, καθώς ανταποκριθήκαμε στις δεσμεύσεις μας, ενώ ταυτόχρονα προσαρμόσαμε τη στρατηγική μας στις συνθήκες αβεβαιότητας των αγορών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της MIG Ντένης Μαλαματίνας και πρόσθεσε: «Σε αυτό το πρώτο έτος η MIG εντόπισε επενδύσεις υψηλής ποιότητας με αναπτυξιακές προοπτικές στην περιοχή και επένδυσε συνολικά €5,6 δισ., διαμορφώνοντας ισχυρό χαρτοφυλάκιο 17 εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται σε οκτώ κλάδους σε 40 χώρες. Συνεχίζουμε την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος αποβλέποντας στη δημιουργία σημαντικής αξίας για τους μετόχους μας, καθώς πιστεύουμε ότι, παρά την επιβράδυνση των οικονομιών, η περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις και ανάπτυξη».

Ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MIG, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είμαστε ικανοποιημένοι καθώς, παρά την πρόσφατη κρίση της αγοράς, βρισκόμαστε σε θέση να επιβραβεύσουμε τους μακροχρόνιους μετόχους μας με ικανοποιητική απόδοση της επένδυσής τους. Αναμένουμε ότι θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τη γενναιόδωρη μερισματική πολιτική μας και το 2008. Μαζί με τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2008 θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε πλήρη στοιχεία στους επενδυτές σχετικά με τη θέση του επιχειρηματικού ομίλου μας και τις προοπτικές του, καθώς και αναλυτικές εκτιμήσεις (guidance) για το μέλλον».

Η MIG οργανώνει τηλε-διάσκεψη προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτές επενδυτικών οίκων για τα οικονομικά αποτελέσματα στις 27 Μαρτίου και ώρα Ελλάδος 17:00. Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τους Ανδρέα Βγενόπουλο Eκτελεστικό Aντιπρόεδρο και Ντένη Μαλαματίνα Διευθύνοντα Σύμβουλο.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |