Wednesday, March 26, 2008

Πιθανή ΔΠ από Armonia Estates προς Leptos

Πιθανή ΔΠ από Armonia Estates προς Leptos

Η Εταιρεία Armonia Estates Ltd, ιθύνουσα εταιρεία του Συγκροτήματος Εταιρειών Λεπτού (Armonia), εξετάζει τo ενδεχόμενο διενέργειας Δημόσιας Πρότασης για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Leptos Calypso Hotels (Public) Ltd (Leptos Calypso), της οποίας οι μετοχές είναι εισηγμένες προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Η σκοπούμενη αντιπαροχή για την απόκτηση των μετοχών της Leptos Calypso ανέρχεται σε €0,45 ανά μετοχή σε μετρητά.

Επιπρόσθετα η Armonia θα μελετήσει και το ενδεχόμενο να προσφέρει στους μετόχους της Leptos Calypso εναλλακτική επιλογή υπό την μορφή δικαιώματος συμμετοχής σε εταιρικό σχήμα που θα ελέγχεται από την Armonia. Σε μία τέτοια περίπτωση το ποσό το οποίο θα διασφαλίζεται για άσκηση του δικαιώματος συμμετοχής σε μία τέτοια ενδεχόμενη αντιπαροχή θα είναι €0,45 ανά μετοχή ως η αντίστοιχη αντιπαροχή σε μετρητά.

Η Armonia και τα πρόσωπα που, σύμφωνα με το σχετικό Νόμο, θεωρούνται ότι ενεργούν σε συνεννόηση μαζί της, κατέχουν 72,61% των μετοχών της Leptos Calypso. Ο συνολικός αριθμός εκδομένων μετοχών της Leptos Calypso ανέρχεται σε 128.989.389 και αποτελείται από 101.683.294 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας £0,20 οι οποίες είναι εισηγμένες στο ΧΑΚ και 27.306.095 προνομιούχες μετοχές ονομαστικής αξίας £0,20 ανά μετοχή.

Η λήψη οριστικής απόφασης της Armonia για υποβολή Δημόσιας Πρότασης τελεί υπό την αίρεση ότι θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα οικονομικά μέσα και υπό την αίρεση της εξασφάλισης ικανοποιητικής δέσμευσης από άλλους βασικούς μετόχους της Leptos Calypso ότι θα αποδεχθούν τη Δημόσια Πρόταση. Η οριστική απόφαση της Armonia θα ανακοινωθεί μέσα σε 40 μέρες από την ανακοίνωση αυτή.

Η Δημόσια Πρόταση, εφόσον τελικά υποβληθεί, θα τελεί υπό τον όρο της παροχής κάθε τυχόν αναγκαίας έγκρισης από την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού και κάθε άλλης τυχόν αρμόδιας αρχής.

Η παρούσα ανακοίνωση δεν αποτελεί οριστική απόφαση για διενέργεια Δημόσιας Πρότασης και δεν είναι βέβαιο αν θα ακολουθήσει Δημόσια Πρόταση εκτός και αν ικανοποιηθούν οι πιο πάνω όροι και αιρέσεις.

H Armonia διατηρεί το δικαίωμα όπως η Δημόσια Πρόταση διενεργηθεί από την ίδια ή /και άλλη νομική οντότητα, υφιστάμενη ή που δύναται να συσταθεί, που θα τελεί υπό τον έλεγχο της Armonia.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται σύμφωνα με τον περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμο και τις σχετικές Οδηγίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και ύστερα από σχετική διαβούλευση με την Επιτροπή, όπως ορίζει ο Νόμος.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |