Wednesday, March 26, 2008

Συνέχεια στις παροχές από την κυβέρνηση

Συνέχεια στις παροχές από την κυβέρνηση

Πασχαλινό μποναμά αποφάσισε να παραχωρήσει σήμερα η κυβέρνηση στους λήπτες βοηθήματος κοινωνικής ευημερίας, τόσο στις ελεύθερες περιοχές όσο και στις κατεχόμενες. Το μέτρο, που είναι το δεύτερο που λαμβάνεται εντός λίγων ημερών μετά την ανακοίνωση μη επαναλαμβανόμενου και μη στοχευμένου επιδόματος στους συνταξιούχους, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Όπως ανέφερε, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, το Υπουργικό Συμβούλιο μετά την εξαγγελία του επιδόματος προς τους συνταξιούχους αποφάσισε την παραχώρηση πασχαλινού δώρου και στους εκτοπισμένους που κατοικούν στις ελεύθερες περιοχές και βοηθούνται από το κράτος. Θα λάβουν €100, ενώ αυτοί που διαμένουν στα κατεχόμενα θα λάβουν €135.

«Το πασχαλινό αυτό δώρο αποτελεί αύξηση 47% του επιδόματος που καταβλήθηκε το 2007 στην ίδια κατηγορία ατόμων».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κλήθηκε επίσης να αναφέρει εάν η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις θέσεις της όσον αφορά τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων με αφορμή δημοσίευμα στον τύπο ότι οι εργοδότες φαίνεται να εγκαταλείπουν τη θέση που είχαν για το όριο αφυπηρέτησης στο 65ο έτος της ηλικίας.

Ο κ. Στεφάνου υπενθύμισε την προγραμματική δήλωση του προέδρου Χριστόφια, όπως εξευρεθούν κοινωνικά ισορροπημένες λύσεις όσον αφορά τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και την ανάγκη διατήρησης του δικαιώματος που έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι να λαμβάνουν σύνταξη εθελοντικά στο 63 έτος και τη διατήρηση του 65ου έτους ως έτος αφυπηρέτησης και συνταξιοδότησης από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Η υπουργός Εργασίας Σωτηρούλα Χαραλάμπους έχει εξαγγείλει την πρόθεσή της εντός του Απριλίου να συγκαλέσει τους κοινωνικούς εταίρους για να συζητήσει μαζί τους με στόχο να υλοποιηθούν οι προγραμματικές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας επί του θέματος».

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |