Wednesday, March 26, 2008

Αργό: Αμετάβλητα τα αποθέματα, άνοδο άνω του 3% η τιμή

Αργό: Αμετάβλητα τα αποθέματα, άνοδο άνω του 3% η τιμή

Αμετάβλητα παρέμειναν τα αποθέματα αργόύ κατά την εβδομάδα που έληξε στις 21 Μαρτίου, αιφνιδιάζοντας οικονομολόγους και traders, που ανέμεναν άνοδο κατά 1,7 εκατ. βαρέλια. Σύμφωνα με ξένα πρακτορεία, αμέσως μετά την ανακοίνωση των στοιχείων η τιμή του αργού τύπου light, sweet παραδόσεως Απριλίου βρέθηκε να καταγράφει άνοδο 3,76% στα 105,03 δολάρια, στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Αναλυτικά, τα αποθέματα αργού εμφάνισαν άνοδο κατά 0,09 εκατ. βαρέλια, με τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση στο Dow Jones Newswires να κάνουν λόγο για άνοδο κατά 1,7 εκατ. βαρέλια. Την περασμένη εβδομάδα, τα εν λόγω αποθέματα είχαν υποχωρήσει αιφνιδιαστικά κατά 133.000 βαρέλια.

Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 3,29 εκατ. βαρέλια με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις της αγοράς να κάνουν λόγο για κάμψη κατά 0,8 εκατ. βαρέλια. Την προηγούμενη εβδομάδα, τα συγκεκριμένα αποθέματα είχαν εμφανίσει πτώση κατά 3,447 εκατ. βαρέλια.

Τα διυλισμένα αποθέματα πετρελαίου, δηλαδή τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης και ντήζελ, υποχώρησαν 2,14 εκατ. βαρέλια, με την αρχική πρόβλεψη να κάνει λόγο για κάμψη κατά 1,6 εκατ. βαρέλια. Την προηγούμενη εβδομάδα, είχε παρουσιασθεί πτώση 2,91 εκατ. βαρέλια.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |