Thursday, February 28, 2008

Διαγραφές - ρεκόρ η UBS


Διαγραφές - ρεκόρ η UBS

OΙ μέτοχοι της UBS υποστήριξαν την τονωτική «ένεση» με κεφάλαια ύψους 13 δισ. ελβετικών φράγκων (11,94 δισ. δολάρια) από τη Σιγκαπούρη και ανώνυμο επενδυτή από τη Μέση Ανατολή, επέκριναν όμως τον πρόεδρο του ελβετικού τραπεζικού ομίλου, Μαρσέλ Οσπέλ, για τις ζημίες εξαιτίας της έκθεσης σε subprime δάνεια.

Η ψηφοφορία -η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο έκτακτης γενικής συνέλευσης στην οποία παραβρέθηκε η πλειοψηφία των μετόχων- διεξήχθη μετά την έκκληση του κ. Οσπέλ προς τους επενδυτές, υποστηρίζοντας ότι τα κεφάλαια είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον της τράπεζας. «Σήμερα χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας για σημαντική ενίσχυση της κεφαλαιουχικής μας βάσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οσπέλ προς τους μετόχους.

Η UBS έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει τις μεγαλύτερες διαγραφές μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών, διαγραφές που είχαν ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση ζημιών για το οικονονομικό έτος 2007, για πρώτη φορά από την ίδρυσή της. Παρά τις πιέσεις για την παραίτησή του, ο κ. Οσπέλ δήλωσε ότι δεν πρόκειται να παραχωρήσει τα καθήκοντά του. «Σκοπεύω να διασφαλίσω ότι η UBS θα επιστρέψει στο δρόμο προς την επιτυχία», κατέληξε ο κ. Οσπέλ, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο περαιτέρω διαγραφών.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |