Thursday, February 28, 2008

Sprint Nextel: Ζημίες 29,5 δισ. δολ. στο δ' τρίμηνο


Sprint Nextel: Ζημίες 29,5 δισ. δολ. στο δ' τρίμηνο

ΖΗΜΙΕΣ ύψους 29,5 δισ. δολαρίων εμφάνισε η Sprint Nextel, στο τέταρτο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα διαγραφών στη μονάδα Nextel Communications. H τρίτη μεγαλύτερη πάροχος ασύρματων υπηρεσιών στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόφασή της να μην διανείμει μέρισμα.

Το αντίστοιχο διάστημα του 2006 η εταιρεία είχε εμφανίσει κέρδη 261 εκατ. δολαρίων. Οι πωλήσεις της δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των αναλυτών και υποχώρησαν κατά 5,7% στα 9,85 δισ. δολάρια.

Η Sprint έχασε το περασμένο τρίμηνο συνολικά 683.000 πελάτες της, με τους οποίους είχε συμβόλαια, εν μέσω παραπόνων σχετικά με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών της.

Επιπλέον, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νταν Χεζ, ενδεχομένως να αναγκαστεί να μειώσει τα τιμολόγια, μετά τις προσφορές τις οποίες ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα οι ανταγωνίστριες AT&T και Verizon Wireless.

Σημειώνεται ότι στο τμήμα ασύρματης επικοινωνίας, η εταιρεία προέβη σε διαγραφές ύψους 29,7 δισ. δολαρίων.

Ο Χεζ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Sprint το Δεκέμβριο του 2007, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα σχέδια για περικοπές 4.000 θέσεων εργασίας και κλείσιμο του ενός πέμπτου των εμπορικών καταστημάτων της εταιρείας.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |