Thursday, February 28, 2008

Με προσφυγές απειλείται ο ΟΠΑΠ από Κομισιόν - Νέες προειδοποιήσεις για ΟΤΕ







Με προσφυγές απειλείται ο ΟΠΑΠ από Κομισιόν - Νέες προειδοποιήσεις για ΟΤΕ

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προσφυγών κατά της Ελλάδας λόγω διατήρησης του μονοπωλίου στα τυχερά παιχνίδια, ο κοινοτικός επίτροποςγια την εσωτερική αγορά, Τσάρλι ΜακΚριβι, σε συνέντευξή του σε διεθνές δίκτυο. Παράλληλα, απηύθυνε προειδοποίηση στην Ελλάδα ότι δεν πρέπει να θέσει σε εφαρμογή το όριο του 20% σε πρώην κρατικά μονοπώλια, όπως ο ΟΤΕ.
Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απειλήσει με αγωγές κατά 10 χωρών όπως της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Ελλάδας, για παρεμπόδισηεισόδου ξένων εταιρειών στην αγορά τυχερών παιχνιδιών από τα κρατικά μονοπώλια.

Όσον αφορά το ζήτημα του ΟΤΕ, αφορά τη γνωστή τροπολογία που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση που προβλέπει ότι αν κάποιος επενδυτής θέλει να εισέλθει σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας με ποσοστό μεγαλύτερο του 20% θα πρέπει να λάβει την έγκριση της αρμοδίας διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κοινοτικού επιτρόπου, κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας τόνιζαν ότι, "βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση".

REPORTER.GR

No comments:

Share |