Thursday, February 28, 2008

BAT: Προς εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στη δανική ST


BAT: Προς εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου στη δανική ST

ΣΤΗΝ εξαγορά πλειοψηφικού μεριδίου στη δανική καπνοβιομηχανία Skandinavisk Tobakskompagni A/S προχωρά η British American Tobacco έναντι συνολικού τιμήματος 4,1 δισ. δολαρίων, αποκτώντας έτσι μερίδιο 60% στη σκανδιναβική αγορά τσιγάρων.

Συγκεκριμένα, η BAT θα καταβάλει 20,3 δισ. δανικές κορόνες για την απόκτηση μονάδων της ST, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται τα τσιγάρα Prince καθώς και η σουηδική Fielder & Lundgren. Σημειώνεται ότι η βρετανική καπνοβιομηχανία κατείχε ήδη ποσοστό 32% στην ST.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, η Skandinavisk Holding, η βασική μέτοχος της ST, με ποσοστό 64,7%, θα διατηρήσει στην κατοχή της ορισμένες από τις μονάδες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και ενός πάρκου ψυχαγωγίας στην Κοπεγχάγη.

Πρόκειται για τη δεύτερη εξαγορά που ανακοινώνει η BAT αυτό το μήνα, καθώς την περασμένη εβδομάδα γνωστοποίησε πως προχωρά στην εξαγορά της τουρκικής Tenkel έναντι 1,72 δισ. δολαρίων.

Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, σήμερα αύξηση της ετήσιας κερδοφορίας της κατά 12% στα 2,13 δισ. στερλίνες, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που την ανέμεναν στα 2,17 δισ. στερλίνες.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |