Tuesday, February 26, 2008

Συνεργασία Sony – Sharp στον τομέα των οθονών LCD







Συνεργασία Sony – Sharp στον τομέα των οθονών LCD

ΕΝΩΝΟΥΝ τις δυνάμεις τους στον τομέα των τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης οι Sony και Sharp, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες. Βάσει των όρων της συμφωνίας, η Sony πρόκειται να επενδύσει σε εργοστάσιο παραγωγής οθονών υγρών κρυστάλλων (LCD) της Sharp.

Η Sony έχει μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια όσον αφορά την κατασκευή τηλεοράσεων επίπεδης οθόνης, ενώ για τις τηλεοράσεις της δεν κατασκευάζει η ίδια τις οθόνες LCD αλλά τις αγοράζει από κοινοπραξία που έχει συστήσει με την Samsung Electronics.

Με την τελευταία αυτή συνεργασία με τη Sharp, στόχος της ιαπωνικής εταιρείας είναι να διασφαλίσει σταθερές προμήθειες οθονών για τις τηλεοράσεις της, σε μια περίοδο κατά την οποία η ζήτηση για λεπτότερες οθόνες και μεγαλύτερες τηλεοράσεις έχει αυξηθεί σημαντικά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως αναφέρεται πάντως στη σχετική ανακοίνωση, το ύψος της επένδυσης δεν έχει προς το παρόν αποφασιστεί. Αργότερα σήμερα οι πρόεδροι των δύο εταιρειών θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Τόκιο.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |