Tuesday, February 26, 2008

Γερμανία: Διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής στο Λίχτενσταϊν


Γερμανία: Διευρύνεται η εισαγγελική έρευνα για το σκάνδαλο φοροδιαφυγής στο Λίχτενσταϊν

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ερευνούν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα φοροδιαφυγής στην ιστορία της χώρας, ανακοίνωσαν την Τρίτη πως διευρύνουν την έρευνά τους, ώστε αυτή να περιλαμβάνει και μια δεύτερη τράπεζα στο Λίχτενσταϊν.

Η έρευνά τους οδήγησε ήδη σε παραίτηση έναν από τους γνωστότερους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στη Γερμανία, τον επικεφαλής της Deutsche Post Κλάους Τσουμβίνκελ, ο οποίος στις αρχές του μήνα συνελήφθη και ανακρίθηκε.

Πηγή προσκείμενη στην υπόθεση αποκάλυψε ότι η πρώτη τράπεζα, όπου διεξήχθησαν έρευνες για γερμανικούς λογαριασμούς καταθέσεων, ήταν η LGT του Λιχτενστάιν.

Στο μεταξύ, οι μετοχές μια άλλης τράπεζες, της ελβετικής Vontobel, υποχώρησαν έπειτα από δημοσίευμα εφημερίδας που ανέφερε ότι το παράρτημά της στο Λίχτενσταιν, είχε γίνει στόχος των γερμανικών εισαγγελικών αρχών που ερευνούν την υπόθεση.

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές έχουν βάλει «στο μικροσκόπιο» περίπου 1.000 πολίτες, οι οποίοι εκτιμάται ότι είναι υπεύθυνοι για φοροδιαφυγή συνολικού ύψους τεσσάρων δισ. ευρώ, έχοντας μεταφέρει κεφάλαιά τους σε λογαριασμούς στο Λίχτενσταϊν και σε άλλους «φορολογικούς παραδείσους».

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |