Tuesday, February 26, 2008

H ATE διαφωνεί και μπλοκάρει την αύξηση κεφαλαίου της FBBank








H ATE διαφωνεί και μπλοκάρει την αύξηση κεφαλαίου της FBBank

Κλίμα διχασμού τείνει να δημιουργηθεί στην FBBank καθώς παρά την πρόθεση να προχωρήσει η τράπεζα σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 100 εκατ ευρώ η πλευρά της ΑΤΕ που ελέγχει το 49% αρνείται την συμμετοχή της. Το «R» έχει αναφερθεί ουκ ολίγες φορές το τελευταίο διάστημα στις μετοχικές ισορροπίες της FBBank αλλά και στις εύθραυστες συνθήκες που τείνουν να δημιουργηθούν.
Η πλευρά του εφοπλιστή Ρέστη που ελέγχει το 51% της FBBank έχει προτείνει στον έτερο μέτοχο της τράπεζας την ΑΤΕ να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 100 εκατ ευρώ.

Η ΑΤΕ διαφωνεί παραθέτοντας ένα πλήθος επιχειρημάτων τονίζοντας μάλιστα ότι εγείρεται θέμα νομικό πως θα υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου όταν το 49% των μετόχων την αρνείται.

Το θέμα για την ΑΤΕ δεν είναι τα κεφάλαια τα 49 εκατ ευρώ που θα κληθεί να καταβάλλει αλλά κυρίως «παρασκηνιακά ζητήματα που έχουν συμβεί και τα οποία στο προσκήνιο δεν παρουσιάζονται»

Η πλευρά της ΑΤΕ υποστηρίζει ότι ο απώτερος στόχος του έτερου μετόχου του κ Ρέστη είναι να πωλήσει την τράπεζα και ότι δεν υπάρχει στόχος ,όραμα και στρατηγική για την επόμενη μέρα.

Στις 12 Μαρτίου συγκαλείται η πρώτη έκτακτη γενική συνέλευση και μάλλον εκεί θα ειπωθούν πολλά ή ίσως γίνουν ακόμη περισσότερα.

REPORTER.GR

No comments:

Share |