Wednesday, July 27, 2011

Ενημέρωση του κοινού για τις διακοπές ρεύματος μέσω... sms


Ενημέρωση του κοινού για τις διακοπές ρεύματος μέσω... sms


Από την Τετάρτη οι καταναλωτές θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποίηση με SMS για τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε η ΑΗΚ. Το μήνυμα θα λαμβάνεται μερικά λεπτά πριν από τη διακοπή.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μετά από ευγενική προσφορά της CYTA έχει αναπτυχθεί σύστημα για ενημέρωση του κοινού μέσω δωρεάν SMS στα κινητά τους τηλέφωνα, για τις ώρες διακοπής ηλεκτρισμού σύμφωνα με την ομάδα που βρίσκονται τα υποστατικά». Αναμένεται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι και η ΜΤΝ θα είναι έτοιμη να προσφέρει την ίδια υπηρεσία εντός της εβδομάδας.

Η ΑΗΚ έχει γνωστοποιήσει μέσω διαδικτύου και μέσω του Ημερήσιου Τύπου, τις 22 ομάδες στις οποίες έχει χωρίσει τους πελάτες της και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο πελάτη να αναζητήσει τον αριθμό της ομάδας στην οποία βρίσκονται τα υποστατικά του.

Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, αφού ο πελάτης εντοπίσει τον αριθμό της ομάδας που βρίσκεται το υποστατικό του, θα πρέπει να εγγραφεί στην υπηρεσία αυτή στέλνοντας SMS στον αριθμό 8011 μαζί με τον αριθμό της ομάδας του, ώστε να λαμβάνει τα μηνύματα. Ο πελάτης πρέπει να γράψει το μήνυμα ON EAC και τον αριθμό της ομάδας στην οποία εμπίπτει το υποστατικό του.

Σε περίπτωση που συνδρομητής δεν επιθυμεί τη λήψη περαιτέρω μηνυμάτων ή σε περίπτωση λάθους στη συγκεκριμένη ομάδα περιοχής, τότε δύναται να σταλεί μήνυμα διαγραφής από την υπηρεσία μηνυμάτων. Συγκεκριμένα πρέπει να γράψει ΟFF EAC και τον αριθμό ομάδας υποστατικού.

Εξάλλου, δεύτερη ανακοίνωση της ΑΗΚ αναφέρει ότι στα πλαίσια καλύτερης ενημέρωσης του κοινού έχει δημιουργηθεί νέα ιστοσελίδα της Αρχής στη διεύθυνση: www.news.eac.com.cy, λόγω υπερφόρτωσης της υφιστάμενης ιστοσελίδας της ΑΗΚ.

Και οι δύο ιστοσελίδες θα ενημερώνονται καθημερινά για οποιεσδήποτε αλλαγές στο πρόγραμμα διακοπών στη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

source: kathimerini.com.cy

No comments:

Share |