Friday, March 18, 2011

S&P: Υποβαθμίζει κατά μια βαθμίδα το Μπαχρέιν


S&P: Υποβαθμίζει κατά μια βαθμίδα το Μπαχρέιν

Η Standard & Poor΄s Ratings Services υποβάθμισε σήμερα κατά μια βαθμίδα το Μπαχρέιν λόγω της συνεχιζόμενης αναταραχής στα κράτη της Μέσης Ανατολής, οδηγώντας την αξιολόγηση της χώρας πιο κοντά στον χαρακτηρισμό "junk".

Η S&P υποβάθμισε την αξιολόγηση του Μπαχρέν σε BBB από A-, αφήνοντας την αξιολόγηση δύο βαθμίδες πάνω από την κατηγορία "junk". Η χώρα παραμένει υπό αξιολόγηση για πιθανή υποβάθμιση καθώς τα προβλήματα διατηρούνται.

Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή το τελευταίο διάστημα το Μπαχρέιν – η Fitch πρόσφατα προχώρησε σε δύο ξεχωριστές υποβαθμίσεις των αξιολογήσεων της χώρας, ενώ η Moody΄s έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο υποβάθμισης του Μπαχρέιν – καθώς οι συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και η αναταραχή στο νησιωτικό αυτό βασίλειο.

"Η υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης του Μπαχρείν αντικατοπτρίζει την άποψη μας ότι το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον είναι θεμελιωδώς πιο προκλητικό μετά τα γεγονότα των τελευταίων τριών εβδομάδων", σχολιάζει ο αναλυτής της S&P, Mike Noone.

Η S&P προσθέτει ότι οι διαδηλώσεις έχουν οδηγήσει σε αύξηση της βίας, ενώ εκτιμά ότι η "άφιξη σουνιτικών δυνάμεων στρατού και αστυνομίας [από άλλα κράτη του Κόλπου]... και η επιβολή στρατιωτικού νόμου από την κυβέρνηση της χώρας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αντιπαράθεση τις δύο πλευρές αντί σε σταθεροποίηση σε μια ήδη ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτική κατάσταση".




source: capital.gr

No comments:

Share |