Friday, March 18, 2011

Κατάπαυση πυρός αποφάσισε η Λιβύη



Άμεση κατάπαυση πυρός αποφάσισε η Λιβύη, με τον υπουργό Εξωτερικών να δηλώνει ότι η χώρα του θα σεβαστεί το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Mussa Kussa τόνισε ότι τη Λιβύη «την ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα η προστασία του άμαχου πληθυσμού». Πρόσθεσε δε, ότι η Λιβύη θα προστατεύσει επίσης όλους τους ξένους και τα ξένα περιουσιακά στοιχεία στη χώρα.

Ο Λίβυος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να αποδεχτεί το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με αποτέλεσμα να προχωρά στον τερματισμό όλων των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι δέκα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισαν υπέρ της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη και άλλων μέτρων ασφαλείας, ενώ κανένα μέλος δεν αντιτάθηκε στο ψήφισμα. Η Ρωσία, η Κίνα, η Γερμανία, η Ινδία και η Βραζιλία απείχαν. Το ψήφισμα έκανε επίσης λόγο για εμπάργκο όπλων και για όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών από τις δυνάμεις του Καντάφι.

Τα μέλη του ΟΗΕ, γνωρίζοντας τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει μία τέτοια στρατιωτική εκστρατεία σε μία μουσουλμανική χώρα, τόνισαν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ξένα στρατεύματα στη Λιβύη. «Το ψήφισμα έχει σκοπό την προστασία των πολιτών της Λιβύης», δήλωσε ο πρεσβευτής του Λιβάνου στα Ηνωμένα Έθνη, Nawaf Salam. «Δεν πρόκειται να οδηγήσει στην κατάληψη ούτε ενός εκατοστού λιβυκού εδάφους».



source: capital.gr

No comments:

Share |