Friday, March 18, 2011

Ιαπωνία: Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις της G-7 στην αγορά συναλλάγματος


Ιαπωνία: Θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις της G-7 στην αγορά συναλλάγματος

ΤΟΚΙΟ (Dow Jones) – Η Ομάδα των Επτά βιομηχανικών δυνάμεων θα συνεχίσει τις κοινές παρεμβάσεις στις αγορές συναλλάγματος και την επόμενη εβδομάδα για να περιορίσει την άνοδο του γεν εφόσον διαπιστωθούν "υπερβολικές" προσπάθειες κερδοσκόπων να ενισχύσουν το ιαπωνικό νόμισμα, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών της Ιαπωνίας.

"Αν υπάρξουν υπερβολικές και κερδοσκοπικές κινήσεις θα είναι φυσικό (για την Ομάδα των Επτά) να συνεχίσει τις παρεμβάσεις" και την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Fumihiko Igarashi, ο ένας από τους δύο υφυπουργούς Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Dow Jones Newswires.

Ο Igarashi πρόσθεσε ότι "επιθυμία μου" είναι να επιστρέψει η ισοτιμία γεν-δολαρίου στα επίπεδα που ήταν πριν τον καταστροφικό σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι που έπληξε στις 11 Μαρτίου την Ιαπωνία. Το αμερικανικό νόμισμα τερμάτισε κοντά στα 83 γεν στις 10 Μαρτίου. Το δολάριο ήταν στα 81,45 γεν στις 0950 GMT.

Ωστόσο ο Igarashi υπογράμμισε ότι "αυτό δεν αποτελεί επίσημο στόχο" για το υπουργείο Οικονομικών αλλά προσωπική επιθυμία.

Στελέχη του ιαπωνικού υπουργείο Οικονομικών σημειώνουν ότι το υπουργείο δεν έχει θέσει σαν στόχο κάποια συγκεκριμένα επίπεδα στην ισοτιμία του γεν με το δολάριο, αν και traders της αγοράς υποψιάζονται ότι έχουν θέσει συγκεκριμένους στόχους.




source: capital.gr

No comments:

Share |