Monday, February 14, 2011

Ευρωζώνη: Απρόσμενη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής το Δεκέμβριο


Ευρωζώνη: Απρόσμενη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής το Δεκέμβριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)— Πτώση για πρώτη φορά σε διάστημα τριών μηνών εμφάνισε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης το Δεκέμβριο, καθώς ο βαρύς χειμώνας έπληξε την παραγωγή στη Γερμανία, όπως έδειξαν τα επίσημα στοιχεία.

Η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,1% σε σχέση με το Νοέμβριο, ενώ ήταν κατά 0,8% χαμηλότερη από το Δεκέμβριο του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat. Ωστόσο, η παραγωγή του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκε ανοδικά σε αύξηση 1,4% μηνιαίως και 7,9% ετησίως.

Τα μεγέθη του Δεκεμβρίου ήταν ελαφρώς χαμηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν σταθερή παραγωγή σε μηνιαία βάση και κατά 8,1% αύξηση σε ετήσια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη Γερμανία έδωσαν μια ένδειξη. Η βιομηχανική παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης υποχώρησε για δεύτερο διαδοχικό μήνα το Δεκέμβριο, έπειτα από ένα ασυνήθιστα βαρύ χειμώνα που προκάλεσε ισχυρή κάμψη και της κατασκευής.

Παράλληλα, η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής συρρικνώθηκε στη Γαλλία και την Ιταλία στο 0,3% από το 2,3% και 1,3% αντίστοιχα, σύμφωνα με τη Eurostat.

Επιπλέον, και σε μικρότερες χώρες εμφανίστηκε πτώση. Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 1,7% στην Ιρλανδία, κατά 0,8% στην Ισπανία, ενώ ενισχύθηκε κατά 0,9% στην Ελλάδα.



source: capital.gr

No comments:

Share |