Monday, February 14, 2011

ΗΠΑ: Μείωση του ελλείμματος κατά $1,1 τρισ. σε 10 χρόνια


ΗΠΑ: Μείωση του ελλείμματος κατά $1,1 τρισ. σε 10 χρόνια


Δραστική μείωση του ελλείμματος των ΗΠΑ θα προβλέπει στον προϋπολογισμό του για το οικονομικό έτος 2012 ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης, ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι φαίνεται να επιθυμούν μεγαλύτερες περικοπές, όπως μεταδίδει το CNBC.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Λευκού Οίκου για την κατάρτιση του προϋπολογισμού, Jack Lew, η πρόταση Ομπάμα θα προβλέπει μείωση του ελλείμματος κατά 1,1 τρισ. δολ. σε περίοδο δέκα ετών.

Από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι οι περικοπές που προτείνει ο Λευκός Οίκος δεν είναι αρκετές για να χαλιναγωγήσουν το τεράστιο ομοσπονδιακό έλλειμμα και σχεδιάζουν να παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις για τον περιορισμό του ελλείμματος.

"Θα παρουσιάσει [τη Δευτέρα] ένα σχέδιο προϋπολογισμού που θα συνεχίσει να καταστρέφει θέσεις εργασίας προβλέποντας μεγάλες δαπάνες, υψηλό δανεισμό και υψηλή φορολόγηση", δήλωσε ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, John Boehner μιλώντας στο NBC.

Το έλλειμμα αναμένεται να φτάσει τα 1,48 τρισ. δολ. ή το 9,8% του ΑΕΠ κατά το τρέχον δημοσιονομικό έτος από 10% του ΑΕΠ το 2010.

Το δημοσιονομικό έτος του 2012 ξεκινά την 1η Οκτωβρίου.


source: capital.gr

No comments:

Share |