Monday, February 14, 2011

SEC: Κατηγορίες κατά πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της IndyMac


SEC: Κατηγορίες κατά πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της IndyMac


Κατηγορίες κατά τριών πρώην στελεχών της IndyMac Bancorp Inc. για απάτη απήγγειλε η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η SEC υποστηρίζει ότι τα πρώην στελέχη της IndyMac παραπλάνησαν τους επενδυτές όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της εταιρείας το 2007 και το 2008.

Ειδικότερα, η SEC υποστηρίζει ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Michael W. Perry και οι πρώην οικονομικοί διευθυντές A. Scott Keys και S. Blair Abernathy συμμετείχαν ενεργά στη σύνταξη "ψευδών και παραπλανητικών ανακοινώσεων για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα" της IndyMac και της βασικής θυγατρικής της.

Τα τρία υψηλόβαθμα στελέχη λάμβαναν σε τακτικά διαστήματα εσωτερικές αναφορές για την επιδείνωση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας το 2007 και το 2008, υποστηρίζει η SEC. Ωστόσο, δεν κοινοποίησαν τις αναφορές αυτές στους επενδυτές.

Η IndyMac Bancorp πέρασε στα χέρια της αμερικανικής κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2008 μετά από μαζικές ζημιές εν μέσω της κρίσης των ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ.


source: capital.gr

No comments:

Share |