Thursday, December 9, 2010

Fitch: Υποβάθμιση του ιρλανδικού χρέους στο «BBB+»


Fitch: Υποβάθμιση του ιρλανδικού χρέους στο «BBB+»

Η υποβάθμιση είναι αποτέλεσμα της αύξησης του οικονομικού κόστους που συνεπάγεται για την ιρλανδική κυβέρνηση η αναδιάρθρωση και η στήριξη του τραπεζικού κλάδου.

Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμη πιστοληπτικής ικανότητας της Ιρλανδίας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα προχώρησε ο διεθνής οίκος Fitch Ratings, ο οποίος βαθμολόγησε την κατηγορία «Issuer Default Ratings (IDRs)» με «BBB+» από «A+» που ήταν μέχρι πρότινος.

Η Fitch διατήρησε την προοπτική για τα μακροπρόθεσμα IDRs «σταθερή», ενώ παράλληλα υποβάθμισε το βραχυπρόθεσμο IDR σε ξένο νόμισμα στο «F2» από «F1».

Η παραπάνω υποβάθμιση είναι αποτέλεσμα της αύξησης του οικονομικού κόστους που συνεπάγεται για την ιρλανδική κυβέρνηση η αναδιάρθρωση και η στήριξη του τραπεζικού κλάδου.

Επιπλέον, αντιπροσωπεύει τις χειρότερες προοπτικές της ιρλανδικής οικονομίας και τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί λόγω της κλιμάκωσης της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Αποτέλεσμα αυτής είναι η περιορισμένη πρόσβαση της χώρας στις κεφαλαιαγορές που δανείζουν με ανεκτό τόκο και, ως εκ τούτου, μειώνεται η ευελιξία χρηματοδότησης της ιρλανδικής κυβέρνησης.


source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |