Thursday, December 9, 2010

Μ. Βρετανία: Υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών το Νοέμβριο


Μ. Βρετανία: Υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών το Νοέμβριο

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Υποχώρησαν οι τιμές κατοικιών της Μ. Βρετανίας σε ετήσια βάση το Νοέμβριο, για πρώτη φορά σε διάστημα 12 μηνών, καθώς περισσότερα ακίνητα διαφημίστηκαν για πώληση ωστόσο η ζήτηση για τον αυξημένο αριθμό διαθέσιμων ακινήτων υποχώρησε περαιτέρω, σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο δείκτης τιμών κατοικιών Halifax έδειξε ότι οι τιμές κατοικιών μειώθηκαν 0,1% σε μηνιαία βάση ενώ υποχώρησαν σε ποσοστό 0,7% έναντι του Νοεμβρίου του 2009. Η ετήσια πτώση ήταν η πρώτη από το Νοέμβριο του 2009, όταν υποχώρησαν κατά 1,6%.

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση των τιμών της τάξης του 0,5% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Τον Οκτώβριο, οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν 1,8% έναντι του Σεπτεμβρίου και ενισχύθηκαν 1,2% σε ετήσια βάση.

«Ο αυξημένος αριθμός των ακινήτων προς πώληση, σε συνδυασμό με τη μείωση της ζήτησης, έχει προκαλέσει την πρόσφατη πτώση των τιμών», τόνισε ο Martin Ellis, οικονομολόγος της Halifax για την αγορά κατοικίας.

Ο Ellis πρόσθεσε ότι η μικτή εικόνα της αύξησης και πτώσης των τιμών κατοικιών τόσο στο μήνα όσο και στο έτος στη διάρκεια του έτους «συνάδει με τη σχετικά σταθερή τάση των τιμών κατοικιών».

Ο δείκτης επίσης δείχνει πτώση 2,1% στις τιμές στο τρίμηνο έως το Νοέμβριο έναντι του αμέσως προηγούμενου τριμήνου. Στο τρίμηνο που έληξε το τον Οκτώβριο οι τιμές κατοικιών υποχώρησαν 1,2%.





source: capital.gr

No comments:

Share |