Wednesday, December 1, 2010

Μ. Βρετανία: Σε υψηλό 16 ετών η μεταποιητική δραστηριότητα το Νοέμβριο


Μ. Βρετανία: Σε υψηλό 16 ετών η μεταποιητική δραστηριότητα το Νοέμβριο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Ο βρετανικός κλάδος της μεταποίησης επεκτάθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό σε διάστημα 16 ετών το Νοέμβριο, ωθούμενος από τη σημαντική αύξηση της παραγωγής, των νέων παραγγελιών και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ο δείκτης PMI για το μεταποιητικό κλάδο ενισχύθηκε στις 58,0 μονάδες το Νοέμβριο, στο υψηλότερο σημείο από το Σεπτέμβριο του 1994 και έναντι των 55,4 μονάδων του Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσαν η Markit και το Chartered Institute of Purchasing and Supply.

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου αναθεωρήθηκαν από την αρχική μέτρηση των 54,9 μονάδων.

Το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου ήταν πολύ καλύτερο από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για οριακή πτώση του PMI στις 54,7 μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Όταν ο δείκτης κινείται πάνω από τις 50 μονάδες ο κλάδος επεκτείνεται, ενώ η μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες υποδηλώνει συρρίκνωση.

«Ο PMI του Νοεμβρίου προκαλεί πρόωρη χριστουγεννιάτικη ευθυμία για τον μεταποιητικό κλάδο της Μ. Βρετανίας, ειδικότερα η ανάπτυξη-ρεκόρ των στοιχείων της απασχόλησης», τόνισε ο David Noble, διευθύνων σύμβουλος του CIPS. «Η αναφερόμενη αύξηση της αγοραστικής δραστηριότητας που βασίζεται στη νισχυρή αύξηση των νέων παραγγελιών υποδηλώνει τη συνέχιση της ανάκαμψης και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης», σημείωσε.

Η αναπάντεχη ισχυρή ανάκαμψη ώθησε σε άνοδο τη στερλίνα, η οποία ενισχύθηκε στα 1,5630 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος από τα 1,5590 πριν την ανακοίνωση των στοιχείων, ενώ το ευρώ επίσης έχασε έδαφος έναντι της λίρας, υποχωρώντας στις 0,8364 λίρες από 0,8344.


source: capital.gr

No comments:

Share |