Wednesday, December 1, 2010

Γερμανία: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο


Γερμανία: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)—Ανέκαμψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία τον Οκτώβριο, μετά από έναν απογοητευτικό Σεπτέμβριο, ενισχύοντας τα σημάδια μίας όλο και πιο ευρείας και αυτοσυντηρούμενης ανάκαμψης στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, Destatis, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2,3% σε εποχιακά και πληθωριστικά αναπροσαρμοσμένη βάση τον Οκτώβριο, μετά από 1,8% πτώση το Σεπτέμβριο. Σε ετήσια βάση ωστόσο, οι πωλήσεις είναι μειωμένες κατά 0,7%.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση 1,1% σε μηνιαία βάση. Οι περισσότεροι αναλυτές αναμένουν ότι η ισχύς της γερμανικής αγοράς εργασίας – η ανεργία είναι σε χαμηλό 18 ετών – να τονώσει την ιδιωτική κατανάλωση, κάτι που θα μπορούσε να κατευνάσει τη διεθνή κριτική που ασκείται στη Γερμανία, ότι η οικονομία της εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές.

Η υπόθεση αύξησης της κατανάλωσης ακόμη μένει να δοκιμαστεί από την προφανή επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας, και από το ξεκίνημα μίας ριζοσπαστικής προσπάθειας που καταβάλλεται από την κυβέρνηση για τη μείωση του δομικού ελλείμματος του προϋπολογισμού, που ξεκινά τον επόμενο χρόνο και να διαρκέσει πέντε χρόνια.



source: capital.gr

No comments:

Share |