Wednesday, December 1, 2010

ΗΠΑ: Προτάσεις για μείωση του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ


ΗΠΑ: Προτάσεις για μείωση του ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ

Μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις σε ενιαίο ποσοστό μεταξύ 23% έως 29% και αντικατάσταση της υφιστάμενης κλίμακας των συντελεστών που φτάνει έως το 35% προτείνει η ειδική επιτροπή του Λευκού Οίκο για το έλλειμμα, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Στην έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η επιτροπή υπογραμμίζει ότι χωρίς μια σημαντική αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος για τις επιχειρήσεις η ανταγωνιστική θέση των ΗΠΑ στο μέλλον θα βρεθεί σε δύσκολη θέση.

Σε αντάλλαγμα για τη μείωση των συντελεστών, η επιτροπή προτείνει να καταργηθούν όλες οι υπόλοιπες επιδοτήσεις για συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας.

Για τους ιδιώτες η επιτροπή προτείνει την απλοποίηση του υφιστάμενου συστήματος σε τρεις ζώνες: 12%, 22% και 28%.

Η επιτροπή ιδρύθηκε από τον Λευκό Οίκο για να καταλήξει σε συστάσεις σε σχέση με τον περιορισμό του δημόσιου χρέους. Αποστολή της επιτροπής είναι να καταλήξει σε προτάσεις για τη μείωση του ελλείμματος του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού στο 3% του ΑΕΠ έως το 2015.

Σημειώνεται ότι αν τα 14 από τα συνολικά 18 μέλη της επιτροπής καταλήξουν σε συμφωνία για τις προτάσεις, η ηγεσία του Κογκρέσου έχει δεσμευτεί να διεξάγει ψηφοφορία σχετικά με τις συστάσεις της επιτροπής.


source: capital.gr

No comments:

Share |