Friday, October 1, 2010

Deutsche Bank: Διατηρεί συστάσεις και τιμές-στόχους για τις τράπεζες

Deutsche Bank: Διατηρεί συστάσεις και τιμές-στόχους για τις τράπεζες


Διατηρεί τις τιμές στόχους και τις συστάσεις για τις ελληνικές τράπεζες (hold για όλες) η Deutsche Bank στην ανάλυσή της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Συνολικά για την ελληνική οικονομία, η Deutsche Bank τονίζει πως "φαίνεται ότι ανασυγκροτείται", ανακοινώνοντας αύξηση του ΑΕΠ σε ονομαστικές τιμές (δηλαδή αν προσμετρηθεί και η επίδραση του πληθωρισμού) κατά 1,48% στο β΄ τρίμηνο, έναντι της συρρίκνωσης κατά 7,1% του προηγουμένου τριμήνου.

Από την άλλη, υποστηρίζει ότι η οικονομία έχει να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες για την ανεργία, η οποία έφθασε στο 11%. Ακόμη κι αν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια έχουν αυξηθεί, οι ρυθμοί ανάπτυξης στις καταθέσεις λιανικής έχουν δεχθεί ισχυρό πλήγμα και βρίσκονται στην «αρνητική» ζώνη.

Για την Alpha Bank η Deutsche Bank διαμορφώνει την τιμή στόχο στα 5,30 ευρώ και τη σύσταση hold. Σχολιάζει ότι όπως και οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες, το υφεσιακό οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα έχει μειώσει την ορατότητα των κερδών για την τράπεζα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις εγχώριες τάσεις ποιότητας των assets. Ωστόσο, αναμένει ότι η τράπεζα θα παραμείνει κερδοφόρα, στοιχείο που θα τη βοηθήσει να διατηρήσει την εύρωστη κεφαλαιακή της επάρκεια (στο 8,8%).

Για την Τράπεζα Κύπρου, η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 4,10 ευρώ και η σύσταση «διακράτηση», με τον γερμανικό οίκο να υπογραμμίζει την εισροή καταθέσεων στο α΄ εξάμηνο και το συνολικό ρευστό ισολογισμό της. Ωστόσο, επισημαίνει ότι σε όρους αποτίμησης, η μετοχή δεν είναι αλώβητη στην αποστροφή ρίσκου.

Η Deutsche Bank για την Eurobank αποδίδει σύσταση hold και τιμή στόχο τα 5,60 ευρώ, επισημαίνοντας ότι η επιθετική στρατηγική ανάπτυξης των τελευταίων πέντε ετών, ιδιαίτερα στην αγορά δανείων στην Ελλάδα και στην ΝΑ Ευρώπη, υποδηλώνουν υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας τώρα που η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει σε ύφεση (αυτό αφορά σε όλες τις ελληνικές τράπεζες).

Για την Marfin Popular Bank, η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 1,90 ευρώ και η σύσταση hold. Η Deutsche Bank τονίζει ότι η Marfin (όπως και η Κύπρου), συμπεριφέρεται καλύτερα από ό,τι οι ελληνικές ανταγωνιστικές της, εξαιτίας της έκθεσής της στην Κύπρο. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση, θεωρεί πως το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον περιορίζει την ορατότητα για τα κέρδη, καθώς τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια συνεχίζουν να αυξάνονται στην Ελλάδα.

Τέλος, στην Εθνική Τράπεζα αποδίδει σύσταση hold και τιμή στόχο τα 11,80 ευρώ (χωρίς να συμπεριλαμβάνει την ΑΜΚ), τονίζοντας ότι μετά από την αμκ το 2009, η τράπεζα απολαμβάνει υψηλά επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας (στο 9,3%) με ρευστό ισολογισμό και οφέλη από τη φθηνή χρηματοδότηση καταθέσεων σε σχέση με τις ανταγωνιστικές της, ενώ έχει έκθεση στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο τραπεζικό κλάδο της Τουρκίας. Ωστόσο, η έκθεσή της στα ελληνικά κρατικά ομόλογα κατά 20 δισ. ευρώ και η μειωμένη ορατότητα γενικώς στον κλάδο, «ευθύνονται» για τη σύσταση hold.

source: capital.gr

No comments:

Share |