Friday, April 30, 2010

Πιθανό λουκέτο στο αεροδρόμιο Πάφου

Πιθανό λουκέτο στο αεροδρόμιο Πάφου


Το αεροδρόμιο Πάφου θεωρείται ένα εφεδρικό αεροδρόμιο για την Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε σήμερα η υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή. Στη διάρκεια επίσκεψής της στο Διεθνή Αερολιμένα Πάφου και απαντώντας σε ερώτημα κατά πόσο ευσταθούν οι φήμες που φέρουν τη διαχειρίστρια εταιρεία να προχωρεί στο κλείσιμο του αερολιμένα της Πάφου κατά τους χειμερινούς μήνες, ανέφερε, ότι το όλο θέμα θα εξεταστεί «πάντα μέσα στα πλαίσια και των διεθνών κανονισμών». Σημείωσε, ότι η Κύπρος είναι ένα μικρό κράτος και δεν διαθέτει πολλά αεροδρόμια.

Όσον αφορά τη λειτουργία του αεροδρομίου της Πάφου κατά τους χειμερινούς μήνες, είπε, ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την κίνηση που θα υπάρξει στο αεροδρόμιο.

Από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Hermes Airports, Νίκος Σιακόλας, είπε, ότι το θέμα του κλεισίματος του Αερολιμένα κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ένα θέμα που θα μελετηθεί ανάλογα με τις συνθήκες μέσα στον Οκτώβριο – Νοέμβριο, σημειώνοντας, ότι η διαχειρίστρια εταιρεία θα κάνει αυτό που συμφέρει στον τόπο.

Ο κ. Σιακόλας, είπε επίσης ότι σε διεθνή διαγωνισμό για τις υπηρεσίες που προσφέρουν διεθνείς αερολιμένες, που ολοκληρώθηκε χθες, οι αερολιμένες της Κύπρου πήραν παγκόσμια πρωτιά, ενώ στις άλλες δύο θέσεις ακολουθούν τα αεροδρόμια του Σίδνεϊ και της Φραγκφούρτης.

Η υπουργός Συγκοινωνιών ,παρακάθισε σε σύσκεψη με όλα τα εμπλεκόμενα τμήματα και υπηρεσίες του αεροδρομίου της Πάφου και μετά τις συναντήσεις που είχε εξέφρασε τα συγχαρητήρια αλλά και τις ευχαριστίες της για την πολλή καλή, όπως είπε, δουλειά που γίνεται.

Η κ. Μαρκουλλή, είπε ακόμα ότι ενημερώθηκε και για κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αερολιμένας της Πάφου, τα οποία θα δει στη συνέχεια και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, αλλά και με την διαχειρίστρια εταιρεία, με εκπρόσωπους της οποίας είχε συνάντηση στη συνέχεια της επίσκεψης της.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |