Friday, April 30, 2010

"Καμία αλλαγή στο status του δείκτη MSCI Greece"


"Καμία αλλαγή στο status του δείκτη MSCI Greece"

Η MSCI Barra δεν εξετάζει αυτή τη στιγμή καμία αλλαγή στο status του δείκτη MSCI Greece, που έχει κατηγοριοποιηθεί ως Ανεπτυγμένη Αγορά από το Μάιο του 2001, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της 29/4/2010 η οποία, όπως αναφέρεται, απαντά σε σχετικές ερωτήσεις επενδυτών.

Σε ό,τι αφορά τα κριτήρια κατηγοριοποίησης, οι αλλαγές στην πιστοληπτική αξιολόγηση των δημοσίων χρεών δεν έχουν καμία επίπτωση στην κατάταξη ενός εθνικού δείκτη. Η τρέχουσα κρίση χρέους στην Ελλάδα δεν έχει καμία επίπτωση στο investability και στην πρόσβαση στην αγορά.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «προσωρινές απαγορεύσεις του short selling, όπως αυτή που ανακοινώθηκε (σ.σ. από την ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) υπήρξαν κοινή πρακτική σε πολλές ανεπτυγμένες αγορές κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτική κρίσης».

«Η MSCI Barra παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε ό,τι αφορά την πρόσβαση, όσο και το investability όλων των αγορών που καλύπτει. Σε περίπτωση εξελίξεων που μπορούν να αιτιολογήσουν οποιαδήποτε αλλαγή κατηγοριοποίησης, η MSCI Barra θα ενημερώσει σχετικά εκ νέου. Καμία αλλαγή κατηγοριοποίησης εθνικού δείκτη δεν θα εφαρμοστεί χωρίς προηγούμενη δημόσια διαβούλευση με συμμετέχοντες της αγοράς», διευκρινίζει η ανακοίνωση.

source: capital.gr

No comments:

Share |