Monday, October 11, 2010

Νέα ημέρα σημαντικών κερδών στην Κίνα


Νέα ημέρα σημαντικών κερδών στην Κίνα

Θετικό κλίμα επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Δευτέρας, με το χρηματιστήριο της Σαγκάης να σημειώνει νέα σημαντική άνοδο και το Χονγκ Κονγκ να ακολουθεί. Κλειστή η αγορά της Ιαπωνίας λόγω αργίας.

Οι προσδοκίες για νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης και στις ΗΠΑ, έδωσαν ώθηση στις αγορές που πλέον βλέπουν... φως στο τούνελ της ρευστότητας και αναμένουν την κίνηση της Fed μέσα στο Νοέμβριο, γεγονός που εκτιμάται ότι θα ενισχύσει σημαντικά τους δείκτες της Wall.

«Για μία ακόμη φορά η αγορά εξέλαβε τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή ως κάτι θετικό δεδομένων των επιπτώσεων για περαιτέρω ποσοτική χαλάρωση το Νοέμβριο», τόνισε ο David Taylor, αναλυτής της CMC Markets στο Σίδνεϊ.

Στην Κίνα, οι αγορές δέχτηκαν σημαντική ώθηση με τις εταιρείες άνθρακα και μετάλλων να οδηγούν την άνοδο. «Οι οικονομικοί δείκτες για την ευρύτερη κινεζική οικονομία αναμένεται να ξεπεράσουν τις προσδοκίες στο τέταρτο τρίμηνο, ενισχύοντας τη ζήτηση για άνθρακα και μέταλλα», σχολίασε ο Zeng Xianzhao, αναλυτής της Everbright Securities. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι ο κλάδος των μεταλλευτικών δέχτηκε επίσης ώθηση από την αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων εξαιτίας της αποδυνάμωσης του αμερικανικού δολαρίου.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, το ποσό των 1,08 δισ. δολαρίων πρόκειται να διαθέσει η Cnooc Ltd για την απόκτηση του ενός τρίτου από την project της Eagle Ford της Chesapeake Energy, στο Τέξας. Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ Cnooc σχεδιάζει να αποκτήσει το 33,3% που ελέγχει η Chesapeake, από τα 600.000 μισθωμένα στρέμματα δραστηριοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Eagle Ford.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός MSCI Asia Pacific, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, ενισχύεται 0,6% στις 461,45 μονάδες.

Στο Τόκιο, η αγορά παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 1,23%. Στην ηπειρωτική Κίνα η αγορά νέα σημαντική άνοδο με κέρδη 2,10% για τον Shanghai Composite και 2,67% για τον Shenzhen Composite. Ο ευρύτερος CSI300 ενισχύεται σε ποσοστό 2,23%.

Ο δείκτης Kospi, στη Νότια Κορέα υποχωρεί 0,38%, ενώ ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν καταγράφει πτώση 0,82%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX200 σημειώνει κέρδη 0,34%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία ενισχύεται 0,07%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινείται στο +0,40%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη καταγράφει οριακά κέρδη 0,11%.



source: capital.gr

No comments:

Share |