Monday, October 11, 2010

Easyjet:Τέλος στη διαμάχη με τον Στ. Χατζηιωάννου για το όνομα


Easyjet:Τέλος στη διαμάχη με τον Στ. Χατζηιωάννου για το όνομα

Τέλος στη διετή διαμάχη της easyJet με την easyGroup IP, έβαλε σήμερα νέα συμφωνία βάσει της οποίας η αεροπορική θα κρατήσει το όνομά της και ο ιδρυτής της Στέλιος Χατζηιωάννου χάνει το δικαίωμα να διορίσει τον εαυτό του στο διοικητικό συμβούλιο.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, η συμφωνία επιτρέπει στην easyJet να προβεί σε νέες συμφωνίες και προωθητικές ενέργειες για το όνομα με άλλους παροχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών καθώς και με εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ξενοδοχεία και ασφαλιστικές ταξιδιών.

«Πιστεύω ότι η αναθεωρημένη συμφωνία ευθυγραμμίζει καλύτερα με τα συμφέροντα των μετόχων της easyJet και του δικαιοπάροχου», τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας Mike Rake.

Για τον πρώτο χρόνο ο Στ. Χατζηιωάννου θα λάβει 3,9 εκατ. λίρες, με το ποσό να αυξάνεται στα 4,95 εκατ. λίρες στο δεύτερο έτος. Από κει και μετά, θα υπάρχει μία ετήσια πληρωμή δικαιωμάτων της τάξης του 0,25% των εσόδων της easyJet. Από την πλευρά του ο ιδρυτής της easyJet συμφώνησε να παραδώσει το δικαίωμά του να διορίσει τον εαυτό του στη θέση του προέδρου ή να διορίσει εκπρόσωπο στο συμβούλιο.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Χατζηιωάννου, το deal είναι ευνοϊκό και για τις δύο πλευρές, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο οι χαμηλού κόστους αεροπορικές κερδίζουν χρήματα τα τελευταία δέκα χρόνια έχει αλλάξει πολύ σε σύγκριση με την εποχή που η υπογράφηκε η αρχική άδεια.



source: capital.gr

No comments:

Share |