Monday, October 11, 2010

Σχέδιο για απόσυρση 1100 σαράβαλων


Σχέδιο για απόσυρση 1100 σαράβαλων


Στα ¤1800 ανέρχεται τελικά το ποσό που θα λαμβάνει κάθε δικαιούχος απόσυρσης και αντικατάστασης παλαιού οχήματος ηλικίας 15 χρόνων και άνω, με βάση το νέο σχέδιο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών η αξία του οποίου ανέρχεται στα ¤2 εκ.

Το νέο σχέδιο καλύπτει γύρω στα 1100 αυτοκίνητα και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν υποβάλλουν αίτηση από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Με βάση το σχέδιο δικαιούχοι είναι φυσικά πρόσωπα των οποίων τα οχήματα είναι εγγεγραμμένα στο όνομα τους. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας τότε θα πρέπει να εξασφαλίζεται η συναίνεση και των συνιδιοκτητών ενώ θα πρέπει να υποβάλλεται μόνο μια αίτηση για κάθε όχημα.

Προϋπόθεση σύμφωνα με το σχέδιο είναι η αγορά καινούργιου οχήματος κατηγορίας Μ1 νοουμένου ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα είναι μικρότερες ή ίσες με 165gr ανά χιλιόμετρο.

Επιπρόσθετα το σχέδιο αφορά οχήματα τα οποία έχουν εγγραφή σε οποιαδήποτε χώρα τουλάχιστον 15 χρόνια πριν από την ημερομηνία που ανακοινώνεται ως ημερομηνία έναρξης αποδοχής αιτήσεων ενώ η ηλικία θα αναθεωρείται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, μετά από συνεννόηση με τους υπουργούς Συγκοινωνιών και Οικονομικών ανάλογα με την εξέλιξη του σχεδίου και του αριθμού αιτήσεων που παραλαμβάνονται και εγκρίνονται.

Επιπλέον συμφωνά με το σχέδιο το όχημα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένο στην Κύπρο τα τελευταία 10 χρόνια τουλάχιστον και να είχε ενεργή εγγραφή πριν την πρώτη ημερομηνία έναρξης αποδοχής αιτήσεων για υλοποίηση του σχεδίου.

Οι αιτήσεις θα εξετάζονται στη βάση των κριτηρίων του σχεδίου και θα εγκρίνονται κατά σειρά προτεραιότητας αρχίζοντας από τα παλαιότερα σε ηλικία οχήματα τα οποία θα τηρούν τα κριτήρια.

Οι αιτήσεις για χορηγία , θα εξετάζονται χωρίς να απαιτούνται αποδεικτικά στοιχεία για την απόκτηση ή/και εγγραφή από τον αιτητή νέου οχήματος εγγεγραμμένου επΆ ονόματι του. Για την καταβολή της χορηγίας όμως, τα στοιχεία αυτά θα είναι απαραίτητα.

Οι αιτήσεις θα γίνονται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας http://www.mcw.gov.cy/mcw/rtd/rtd.nsf από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επισκεφτούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για να ενημερωθούν αλλά και για να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Aμεση απάντηση θα δίνεται για αποδοχή της αίτησης, αποδοχή ή απόρριψη καθώς και τους λόγους.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |