Thursday, October 7, 2010

"Είδε" το 1,40 δολ το ευρώ - Αναδιπλώνεται ο χρυσός



"Είδε" το 1,40 δολ το ευρώ - Αναδιπλώνεται ο χρυσός


Ανοδικές τάσεις καταγράφει και σήμερα έναντι του δολαρίου το ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ πριν από λίγη ώρα κατέρριψε και το στόχο των 1,40 δολαρίων, όπου όμως βρήκε και σημεία αντίστασης με αποτέλεσμα την αναδίπλωση. Η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του δολαρίου, εν μέσω εικασιών για λήψη μέτρων στήριξης της αμερικανικής οικονομίας από τη Fed δίνει ώθηση στο ευρώ, ενώ οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και στις ανακοινώσεις της για τη διαμόρφωση των επιτοκίων. Αυτή την ώρα το κοινό νόμισμα έχει αναρριχηθεί έως τα 1,3909 δολάρια, αλλά πριν από λίγο έφτασε μέχρι και το 1,4038 δολ.
Εν τω μεταξύ, αναβαθμίζει κατά 12% την πρόβλεψή της για το ευρώ η Goldman Sachs και από το 1,38 έναντι του δολαρίου που το έβλεπε πριν, τώρα εκτιμά πως ο στόχος του επόμενου δωδεκαμήνου είναι το επίπεδο του 1,55.
Όπως τονίζει ο διεθνής οίκος, το θέμα των αγορών για τους 12 μήνες που ακολουθούν θα είναι «η αδυναμία του αμερικάνικου νομίσματος» και όπως εκτιμά, ο εμπορικά σταθμισμένος δείκτης του αμερικάνικου δολαρίου - TWI - θα μειωθεί κατά 4,7% μεσα στον επόμενο χρόνο και θα αγγίξει τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει ο χρυσός, ο οποίος ξεπέρασε σήμερα και τα επίπεδα των 1,360 δολαρίων, ανερχόμενος έως και τα 1.366 δολάρια η ουγγιά, επωφελούμενος των απωλειών που καταγράφει το αμερικανικό νόμισμα.

Ωστόσο, στη λήξη της συνεδρίασης, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού έκλεισαν με απώλειες 0,9%, στα 1.335 δολάρια η ουγγιά. Η ανακοίνωση των καλύτερων των αναμένων αποτελεσμάτων από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, προκάλεσαν ρευστοποιήσεις στο μέταλλο.

source: reporter.gr

No comments:

Share |