Thursday, October 7, 2010

Βρετανία: Αύξηση 6% της μεταποιητικής παραγωγής τον Αύγουστο


Βρετανία: Αύξηση 6% της μεταποιητικής παραγωγής τον Αύγουστο


ΛΟΝΔΙΝΟ (DowJones) – Τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων 16 ετών σημείωσε τον Αύγουστο σε ετήσια βάση η μεταποιητική παραγωγή της Βρετανίας, καθώς ενισχύθηκε η παραγωγή μηχανημάτων και εξοπλισμού, γεγονός που υποδηλώνει πως το τρίτο τρίμηνο το ΑΕΠ δεν υποχώρησε, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Ειδικότερα, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε 0,3% στο μήνα και 6% στο έτος. Η ετήσια αύξηση ήταν η μεγαλύτερη από το Δεκέμβριο του 1994 όταν και η παραγωγή ενισχύθηκε σε ποσοστό 6,2%.

Τα στοιχεία ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του DowJonesNewswires ανέμεναν αύξηση 0,2% στο μήνα και 5,8% στο έτος.

Τα στοιχεία του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν στο 0,4% σε σχέση με τον Ιούνιο και στο 5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009 από 0,3% και 4,9% αντίστοιχα.

Το ευρύτερο μέτρο της βιομηχανικής παραγωγής, η οποία συμπεριλαμβάνει τη μεταποίηση, τα ορυχεία και τα λατομεία, τον ηλεκτρισμό, το φυσικό αέριο και την παροχή νερού, αυξήθηκε 4,2% στο έτος, ποσοστό το οποίο είναι το μεγαλύτερο από το 5,8% του Δεκεμβρίου του 1994, ενώ στο μήνα ενισχύθηκε κατά 0,3%, ποσοστά που ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων.

Η ONS αναθεώρησε στο 2% από 1,9% την ετήσια αύξηση του Ιουλίου, ενώ στο μήνα εμφάνισε άνοδο 0,3%.

source: capital.gr

No comments:

Share |