Thursday, October 7, 2010

GS: Μειώνει τιμή-στόχο για ΕΤΕ, ΚΥΠΡ, σύσταση "πώλησης" σε ΠΕΙΡ, ΤΤ, ΑΤΕ



GS: Μειώνει τιμή-στόχο για ΕΤΕ, ΚΥΠΡ, σύσταση "πώλησης" σε ΠΕΙΡ, ΤΤ, ΑΤΕ

Σε χθεσινή ανάλυση η Goldman Sachs επισημαίνει ότι η Πειραιώς έχει αποσύρει την πρότασή της για την απόκτηση της κρατικής συμμετοχής σε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας, και ο οίκος θέτει εκ νέου συστάσεις, προτείνοντας την «πώληση» και των τριών.

Η Goldman Sachs θεωρεί δικαιολογημένο το premium Μ&Α για τις ΤΤ και ΑΤΕBank, καθώς οι πρόσφατες προτάσεις θα παράσχουν κάποια προστασίας στις πτωτικές πιέσεις.

Αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για την Εθνική και την Τράπεζα Κύπρου εξαιτίας των αμκ που θα προχωρήσουν κατά 1,8 δισ. ευρώ και 345 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Όπως σχολιάζει, καθώς οι τιμές-στόχοι ήδη έχουν βασιστεί στις pro-forma εκτιμήσεις για τις αμκ, η περαιτέρω επίδραση είναι περιορισμένη.

Το περιβάλλον παραμένει δύσκολο για τις τράπεζες, τονίζοντας πως οι φόβοι για το κρατικό χρέος θα παραμείνουν κύριος λόγος ανησυχίας γα τη μεσοπρόθεσμη πορεία των μετοχών. Επίσης, οι ελληνικές τράπεζες στηρίζονται ακόμη σε μεγάλο βαθμό από την ΕΚΤ και συνεχίζουν να έχουν περιορισμένη πρόσβαση στις εμπορικές πηγές χρηματοδότησης.

Για την μετοχή της Αγροτικής Τράπεζας αποδίδει σύσταση sell και τιμή στόχο 0,55 ευρώ, για την Τράπεζα Κύπρου διατηρεί τη σύσταση neutral και μειώνει την τιμή στόχο στα 4 από τα 4,21 ευρώ.

Για το ΤΤ η σύσταση είναι sell και η τιμή στόχος στα 3,60 ευρώ, για την Εθνική Τράπεζα σύσταση neutral και τιμή στόχος τα 7,30 από τα 7,56 ευρώ και για την Πειραιώς τιμή στόχος 3,40 ευρώ και σύσταση sell.



source: capital.gr

No comments:

Share |