Monday, August 2, 2010

Σε υψηλά 2 μηνών το αργό- Αλμα 3%


Σε υψηλά 2 μηνών το αργό- Αλμα 3%

Στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Μάιο αναρριχήθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς τα στοιχεία της μεταποίησης και των κατασκευαστικών δαπανών στις ΗΠΑ, ενίσχυσαν τις προσδοκίες για την πορεία της ζήτησης του.
Αναλυτικά, η τιμή του αργού ενισχύθηκε 3% ή 2,39 δολάρια στα 81,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αργού brent κινήθηκε στο +2,2% στα 79,9 δολάρια το βαρέλι.
Υποχώρησε ελαφρώς ο δείκτης μεταποίησης ISM Ιουλίου, ξεπερνώντας, ωστόσο, τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ παρέμεινε σε αναπτυξιακό πεδίο, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αναλυτικά, διαμορφώθηκε στο 55,5, ενώ ο ι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα επιβραδυνθεί στο 54,5 από 56,2 στον προηγούμενο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι κάθε μέγεθος άνω του 50 δείχνει ανάπτυξη στον κλάδο, ενώ υπό του 50 δείχνει συρρίκνωση.

Αύξηση 0,1% σημείωσαν οι δαπάνες στον κατασκευαστικό κλάδο των ΗΠΑ τον Ιούνιο, καθώς αυξήθηκαν κατά 836 δισ. δολάρια, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 0,5%.

Οι δαπάνες σε δημόσια έργα σημείωσαν άνοδο 1,5% τον Ιούνιο, αντισταθμίζοντας την πτώση του προηγούμενου μήνα. Οι δαπάνες σε επίπεδο κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης ενισχύθηκαν κατά 1,1% έναντι της πτώση του 0,1% που είχαν καταγράψει τον Μάιο.

Σε επίπεδο ιδιωτικών επενδύσεων στον κατασκευαστικό κλάδο, ωστόσο, σημειώθηκε πτώση 0,6% μετά την πτώση του 1,4% που είχε παρατηρηθεί τον Μάιο.

source: reporter.gr

No comments:

Share |