Monday, August 2, 2010

Βρετανία: Μεγαλύτερος των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός PMI τον Ιούλιο


Βρετανία: Μεγαλύτερος των εκτιμήσεων ο μεταποιητικός PMI τον Ιούλιο


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Επιβράδυνση εμφάνισε ο ρυθμός επέκτασης του μεταποιητικού κλάδου στη Βρετανία, διατηρώντας ωστόσο ισχυρό βηματισμό καθώς η αύξηση των νέων παραγγελιών έδωσε ώθηση στην αρχή του τρίτου τριμήνου.

Ο δείκτης PMI για τον μεταποιητικό κλάδο υποχώρησε στις 57,3 μονάδες από τις 57,6 μονάδες τον Ιούνιο, σύμφωνα με την Markit and the Chartered Institute of Purchasing and Supply. Το μέγεθος του Ιουνίου αποτελεί αναθεώρηση του αρχικού 57,5.

Το αποτέλεσμα για τον Ιούλιο ήταν καλύτερο των εκτιμήσεων καθώς οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τον τοποθετούσαν στις 56,7 μονάδες. Σημειώνεται πως τα μεγέθη άνω των 50 μονάδων αποτελούν ένδειξη επέκτασης του κλάδου.

“Ο PMI δείχνει απρόσμενη αντοχή, έχοντας υποχωρήσει ελάχιστα από τη στιγμή που έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ½ μηνών το Μάιο, ενώ οι νέες παραγγελίες τον Ιούλιο αυξάνονται ξανά λόγω της ενίσχυσης της εγχώριας ζήτησης,” σημείωσε ο οικονομολόγος της Markit, Rob Dobson.

“Αυτό σημαίνει πως ο μεταποιητικός κλάδος θα παραμείνει ισχυρός παράγοντας για το ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο, αυξάνοντας τις ελπίδες πως η ανάπτυξη της οικονομίας δεν θα είναι περισσότερη αργή από το 1,1% του δεύτερου τριμήνου,” πρόσθεσε ο Dobson.

source: capital.gr

No comments:

Share |