Tuesday, August 3, 2010

Με οριακά κέρδη ο χρυσός- Ανέτρεψε την μεγάλη πτώση


Με οριακά κέρδη ο χρυσός- Ανέτρεψε την μεγάλη πτώση

Τη μεγάλη ανατροπή κατάφερε σήμερα ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς μετά από απώλειες που το οδηγούσαν ακόμη και κοντά στα 1.175 δολάρια, κατάφερε να κλείσε, έστω και οριακά κέρδη.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,1% στα 1.185,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ ράλι 2,3% σημείωσε το ασήμι, στα 18,42 δολάρια. Αλμα 3,2% σημείωσε και το παλλάδιο, στα 515,85 δολάρια, ενώ κέρδη 1,6% και 2,4% σημείωσαν η πλατίνα και ο χαλκός αντίστοιχα.
Η πτώση του δολαρίου θεωρήθηκε ως καταλυτικός παράγοντας για την ανατροπή του κλίματος, καθώς τα μέταλλα, τα οποία αποτιμώνται σε δολάρια, αυτόματα γίνονται φθηνότερα για τους επενδυτές που δε διαθέτουν ως κύριο το αμερικανικό νόμισμα.

Aνοδικά κινήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3178 δολάρια από το επίπεδο των 1,3052 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευή στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3073 δολάρια.

Τα σημάδια ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας ενισχύουν τη ζήτηση για τοποθετήσεις με μεγαλύτερο ρίσκο τόσο στην αγορά συναλλάγματος όσο και στην κεφαλαιαγορά. Ετσι, οι επενδυτές φαίνεται να εγκαταλείπουν το δολάριο στο οποίο συνήθως στρέφονται σε περιόδους αυξανόμενης αβεβαιότητας. Είναι ενδεικτικό ότι οι πιέσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες το δολάριο εντάθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση του δείκτη μεταποίησης στις ΗΠΑ, ο οποίος υποχώρησε μεν, όμως πολύ λιγότερο σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών.

source: reporter.gr

No comments:

Share |