Monday, July 12, 2010

Barclays-UBS: Αναμένουν ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου στον S&P

Barclays-UBS: Αναμένουν ανάκαμψη του τεχνολογικού κλάδου στον S&P

Με τις χαμηλότερες αποτιμήσεις των δύο τελευταίων δεκαετιών διαπραγματεύονται οι μετοχές των εταιρειών πληροφορικής και τεχνολογίας στον S&P.

Σύμφωνα με τις Barclays Wealth και UBS, το στοιχείο αυτό αποτελεί ένδειξη ότι θα ακολουθήσει ανάκαμψη των μετοχών, καθώς οι εταιρείες του Standard & Poors 500 αρχίζουν να ξοδεύουν τα κεφάλαιά τους.

Οι τεχνολογικές εταιρείες του δείκτη έχουν υποχωρήσει 17% από την αρχή του έτους, ωθώντας το Ρ/Ε χαμηλότερα, στο 15,6, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Ο μεγαλύτερος βιομηχανικός κλάδος του δείκτη, δεν υπήρξε ξανά τόσο φθηνός, τουλάχιστον από το 1992, εξαιρώντας τους έξι μήνες μεταξύ της χρεοκοπίας της Lehman Brothers και της έναρξης της bull market το Μάρτιο του 2009.

Η υποχώρηση των αποτιμήσεων και η ανάκαμψη στις δαπάνες ίσως δώσει ώθηση στις μετοχές, παρά την επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας, σύμφωνα με την UBS.

Τα εταιρικά κεφάλαια αυξήθηκαν για έξι συνεχόμενο τρίμηνα, ενισχύοντας τις φήμες ότι τα στελέχη θα αναβαθμίσουν τους υπολογιστές τους, μετά από τη μείωση των επενδύσεων τα τελευταία τρία χρόνια.

«Ο τεχνολογικός κλάδος ήταν στο περιθώριο (…) ένας από τους κλάδους για τους οποίους είμαστε σχετικά θετικοί παγκοσμίως, ήταν ο τεχνολογικός, και εμμένουμε σε αυτή μας την απόφαση», σχολιάζει ο Kevin Gardiner, που διαχειρίζεται 241 δισ. δολάρια ως επικεφαλής της στρατηγικής επενδύσεων παγκοσμίως στο τμήμα διαχείρισης πλούτου της Barclays Plc.

Η Intel Corp., η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία ημιαγωγών, αναμένεται να καταγράψει την μεγαλύτερη αύξηση των κερδών από το 1990 τουλάχιστον ενώ η Qualcomm Inc., η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών τηλεφώνων, θα έχει την μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων έξι ετών.

Και οι δύο έχουν τουλάχιστον 11 δισ. δολάρια σε κεφάλαια και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις. Χαρακτηριστικό είναι πως ο τεχνολογικός κλάδος έχει περισσότερα λεφτά διαθέσιμα από οποιονδήποτε άλλο στον S&P 500.

source: capital.gr

No comments:

Share |