Monday, July 12, 2010

BP: Συζητήσεις για πώληση μονάδων στην Apache


BP: Συζητήσεις για πώληση μονάδων στην Apache

Σε συζητήσεις με την αμερικανική Apache καθώς και άλλες εταιρείες σχετικά με την πιθανή πώληση μονάδων βρίσκεται η BP σύμφωνα με πηγές προσκείμενη στην κατάσταση τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Η βρετανική εταιρεία, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές πιέσεις λόγω της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλει για να περιορίσει την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού, είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι στόχος της είναι να συγκεντρώσει 10 δισ. δολάρια μέσω πωλήσεων.

Σύμφωνα με τις ανωτέρω πηγές, οι συζητήσεις είναι σε διερευνητικό στάδιο και παραμένει αβέβαιο αν τα όποια σχέδια θα προχωρήσουν αρκετά ώστε να ανακοινωθούν πριν τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της BP αυτόν το μήνα.

Χθες, οι Sunday Times έγραφαν ότι η BP βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Apache για την πώληση μονάδων αξίας έως 12 δισ. δολαρίων. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι ενδιαφέρον για την απόκτηση μονάδων της βρετανικής εταιρείας έχει εκφράσει και η Exxon Mobil

«Έχουν γίνει συζητήσεις σε υψηλόβαθμο επίπεδο και η Exxon έχει εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον. Ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για κάποια προσφορά, όμως ανοίγουν το δρόμο», ανέφερε μία πηγή της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αμερικανική κυβέρνηση άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο σε τυχόν προσφορές που θα γίνουν από την ExxonMobil και από μια άλλη αμερικανική εταιρεία που, κατά πληροφορίες, είναι η Chevron. Η ΒΡ απέφυγε πάντως να σχολιάσει το δημοσίευμα.


source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |