Monday, July 26, 2010

Ταλαιπωρία σε 386 πτήσεις


Ταλαιπωρία σε 386 πτήσεις


Μεγάλος αριθμός πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας επηρεάζεται από τα μέτρα κωλυσιεργίας που εφαρμόζουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα. Σε δηλώσεις του στη StockWatch ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Hermes Airports Ltd, Aδάμος Ασπρής, ανέφερε ότι δυστυχώς το πρόβλημα που ξεκίνησε χθες συνεχίζεται και σήμερα.

Μέχρι στιγμής από χθες που ξεκίνησε το πρόβλημα μέχρι αυτή τη στιγμή επηρεάζονται 386 πτήσεις. Από αυτές έχουν ακυρωθεί 21 αναχωρήσεις και 22 αφίξεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Οι υπόλοιπες πτήσεις, είπε, που επηρεάζονται πραγματοποιούνται με καθυστέρηση, η οποία κυμαίνεται από 45 λεπτά μέχρι και 4 ώρες. Όλες οι περιπτώσεις, ανέφερε, αφορούν πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από και προς διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς που χρησιμοποιούν τον ελληνικό εναέριο χώρο και κυρίως, από και προς τα αεροδρόμια της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον κ. Ασπρή οι επηρεαζόμενες αερογραμμές έχουν ήδη αναδιαμορφώσει σχετικά το πρόγραμμά τους.

«Για το σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως επικοινωνούν απευθείας με τις αερογραμμές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, πριν την προσέλευση τους στα δυο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου», τόνισε.

source: stockwatch.com.cy

No comments:

Share |