Monday, July 26, 2010

Ευρωζώνη: Ενίσχυση 0,5% στο δείκτη Leading Indicator του Conference Board


Ευρωζώνη: Ενίσχυση 0,5% στο δείκτη Leading Indicator του Conference Board


ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Dow Jones)-- Ένας σύνθετος δείκτης leading indicators για την οικονομία της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 0,5% τον Ιούνιο, ανακάμπτοντας από τη μείωση του Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Conference Board.

Η αύξηση του Ιουνίου έρχεται μετά από μια πτώση κατά 0,5% το Μάιο, μια αύξηση κατά 0,8% τον Απρίλιο και μια αύξηση κατά 1,2% το Μάρτιο.

«Ενώ η ανάκαμψη είναι απίθανο να αποτύχει στο βραχυπρόθεσμο διάστημα, ο ρυθμός της οικονομικής ανάκαμψης ενδέχεται να συρρικνωθεί», ανέφερε ο Jean-Claude Manini, οικονομολόγος του Conference Board στην Ευρώπη.

Οι ευμετάβλητοι δείκτες εμπιστοσύνης υπήρξαν η κύρια αιτία για τις μεταβολές του LEI, όπως είναι γνωστός ο σύνθετος δείκτης, «που μπορεί να επηρεάσει την επίδραση των μέτρων λιτότητας στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο μεσοδιάστημα», πρόσθεσε ο Manini.

Σημειώνεται πως το Conference Board είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ. Ξεκίνησε να δημοσιεύει στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης το Δεκέμβριο του 2008.

Ο leading indicator, ο οποίος συνδυάζει αρκετές εκτιμήσεις μελλοντικών στοιχείων και πληροφορίες δημοσκοπήσεων, μπορεί να δείξει αλλαγές στον οικονομικό κύκλο.


source: capital.gr

No comments:

Share |