Wednesday, June 23, 2010

BOE: Η πρώτη ψήφος υπέρ της αύξησης των επιτοκίων


BOE: Η πρώτη ψήφος υπέρ της αύξησης των επιτοκίων

Το μέλος της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής (MPC) της Τράπεζας της Αγγλίας (BOE), Andrew Sentance είναι ο πρώτος που τάσσεται υπέρ της αύξησης των επιτοκίων σε διάστημα περίπου δύο ετών, προκαλώντας ρήξη μεταξύ των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας αναφορικά με την δυναμική της οικονομικής ανάκαμψης.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τα πρακτικά της συνεδρίασης της MPC που έλαβε χώρα στις 10 Ιουνίου και είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, δείχνουν ότι η επιτροπή ψήφισε με ψήφους 7-1 υπέρ της διατήρησης των επιτοκίων στο ιστορικό χαμηλό επίπεδο του 0,5%.

Ο Sentance τάχθηκε υπέρ της αύξησης των επιτοκίων στο 0,75%, υποστηρίζοντας ότι ο πληθωρισμός παραμένει «ανθεκτικός» και μετά την ύφεση.

«Παρά τις υφιστάμενες αβεβαιότητες, για το εν λόγω μέλος, ήταν σωστό να αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά ορισμένα από τα ειδικά μέτρα ενίσχυσης που εφαρμόστηκαν μέσω της χαλάρωσης της πολιτικής στα τέλη του 2008 και το 2009», αναφέρεται στα πρακτικά. «Άλλα μέλη εκτιμούν ότι οι αλλαγές στους κινδύνους που ελλοχεύουν δεν είναι ικανές να απαιτήσουν την αλλαγή στη στάση της νομισματικής πολιτικής.

source: capital.gr

No comments:

Share |