Wednesday, June 23, 2010

Πτωτικά και σήμερα ο χρυσός


Πτωτικά και σήμερα ο χρυσός

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά από τη νέα άνοδο που σημείωσε σήμερα το δολάριο, γεγονός που πλήττει την ελκυστικότητα των μετάλλων.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου υποχώρησαν κατά 0,5% στα 1.234,80 δολάρια η ουγγιά συνεχίζοντας για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση την πτωτική πορεία.
Πτωτικά κινήθηκε σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2264 δολάρια από το επίπεδο των 1,2271 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2271 δολάρια.
Η υποχώρηση του ευρώ αποδίδεται σήμερα στις ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο ανάσχεσης της ανάκαμψης. Αφορμή για τους προβληματισμούς αυτούς έδωσαν τα στοιχεία για την μεταποίηση στην Ε.Ε. Ανάλογος προβληματισμός επικράτησε και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετά την υποχώρηση που εμφάνισαν οι πωλήσεις νέων κατοικιών μετριάζοντας έτσι την ανατίμηση του δολαρίου.

source: reporter.gr

No comments:

Share |