Wednesday, June 23, 2010

Γερμανία: Αμετάβλητος ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK


Γερμανία: Αμετάβλητος ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος GfK



ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ (Dow Jones)—Αμετάβλητη αναμένεται να διατηρηθεί η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Ιούλιο, ωστόσο τα προγραμματισμένα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης επηρεάζουν αρνητικά τις προσδοκίες των νοικοκυριών για τα εισοδήματα.

Η εταιρεία ερευνών αγοράς GfK ανακοίνωσε σήμερα ότι ο δείκτης μελλοντικού καταναλωτικού κλίματος εμφανίστηκε αμετάβλητος στις 3,5 μονάδες καθώς τα νοικοκυριά ήταν πιο αισιόδοξα για το οικονομικό outlook, υποδηλώνοντας μεγαλύτερη διάθεση για αγορές.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 3,3 μονάδες, χαμηλότερα από τις 3,5 μονάδες του Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

«Σημαντική αύξηση παρατηρείται στη διάθεση των καταναλωτών για αγορές… η οποία ωφελείται από την έκτακτη τόνωση που δίνει το Μουντιάλ», ανέφερε η GfK σε ανακοίνωσή της. «Ωστόσο, οι συζητήσεις για αύξηση της οικονομικής επιβάρυνσης ως αποτέλεσμα του επερχόμενου πακέτου λιτότητας ολοένα περισσότερο κλονίζει τους καταναλωτές».

Τα νοικοκυριά εμφανίστηκαν επίσης πιο απαισιόδοξα αναφορικά με τις προσδοκίες εισοδήματος. Ο αντίστοιχος δείκτης – που αφορά τον Ιούνιο – υποχώρησε στις 8,2 μονάδες, από 23,7 μονάδες το Μάιο.

Ο γενικός δείκτης του GfK αναφέρεται στον επόμενο μήνα, ενώ οι τρεις επιμέρους δέικτες – οικονομικών προσδοκιών, προσδοκιών εισοδήματος και αγοραστικής τάσης – αναφέρονται στον τρέχοντα μήνα.

Οι οικονομικές προσδοκίες αυξήθηκαν στις 5,5 μονάδες τον Ιούνιο, από 3,9 μονάδες το Μάιο, η αγοραστική τάση ενισχύθηκε στις 30,4 μονάδες, από 18,1 μονάδες, ανέφερε η GfK.


source: capital.gr

No comments:

Share |