Wednesday, June 30, 2010

Απώλειες 2,3% για το τρίμηνο στο αργό


Απώλειες 2,3% για το τρίμηνο στο αργό

Με απώλειες διαμορφώθηκε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, κλείνοντας ένα πολύ «άσχημο» τρίμηνο. Τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία, καθώς και τα θετικά σημάδια από τον μεταποιητικό κλάδο των ΗΠΑ δεν ήταν αρκετά ώστε να δώσουν την ώθηση που χρειάστηκε το αργό ενδοσυνεδριακά για να ανατρέψει το αρχικό αρνητικό κλίμα. Πιέσεις άσκησε και η εξέλιξη της τροπικής καταιγίδας Αλεξ που απειλεί τις πηγές στο Μεξικό.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του αργού υποχώρησαν κατά 0,4% στα 75,63 δολάρια το βαρέλι, διευρύνοντας τις απώλειες του δευτέρου τριμήνου στο 9,3%. Αυτό είναι το 5 συνεχόμενο πτωτικό τρίμηνο, μετά από την πτώση της τάξεως του 55% που είχε σημειώσει το τέταρτο τρίμηνο του 2008. Σε επίπεδο μήνα το αργό έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 2,7%, μετά από το -14% του Μαΐου και το +2,8% του Απριλίου.
Η τροπική καταιγίδα Αλεξ ενισχύθηκε και μετατράπηκε στον πρώτο κυκλώνα της χρονιάς στον Ατλαντικό χθες Τρίτη, ενώ περιδινιζόταν στο νοτιοδυτικό τμήμα του Κόλπου του Μεξικού, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.

Το Κέντρο, το οποίο εδρεύει στο Μαϊάμι, ανέφερε ότι ο Αλεξ, με ανέμους ταχύτητας 120 χ.α.ώ., αναμένεται να φθάσει στις ακτές, και πιο συγκεκριμένα κοντά στην μεθόριο Τέξας-Μεξικού, αργά σήμερα Τετάρτη ή νωρίς αύριο Πέμπτη.

''Απογοητευτικά αδύναμη'' χαρακτήρισαν οι αναλυτές την οριακή άνοδο των μισθολογίων στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ κατά το μήνα Ιούνιο. Ειδικότερα, τα μισθολόγια κατέγραψαν άνοδο κατά 13.000 τον Ιούνιο. Το Μάιο, η ανάπτυξη της αγοράς εργασίας του ιδιωτικού τομέα, αναθεωρήθηκε στις 57.000 νέες θέσεις από 55.000 προηγουμένως. Σημειώνεται ότι η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα σημειώνει άνοδο τους τελευταίους πέντε μήνες.

source: reporter.gr

No comments:

Share |