Wednesday, June 30, 2010

Κέρδη 12% στο τρίμηνο για το χρυσό


Κέρδη 12% στο τρίμηνο για το χρυσό

Με μικρά κέρδη διαμορφώθηκε ο χρυσός στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, κλείνοντας ένα πολύ σημαντικό κερδοφόρο τρίμηνο, και βάζοντας πλώρη για μία νέα ανοδική χρονιά. Τα απογοητευτικά στοιχεία για την ανεργία, καθώς και τα θετικά σημάδια από τον μεταποιητικό κλάδο των ΗΠΑ ήτα αρκετά ώστε να δώσουν την ώθηση που χρειάστηκε ο χρυσός ενδοσυνεδριακά για να ανατρέψει το αρχικό αρνητικό κλίμα.
Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου του χρυσού ενισχύθηκαν κατά 0,3% στα 1.245,90 δολάρια η ουγγιά, διευρύνοντας τα κέρδη του δευτέρου τριμήνου στο 12%. Αυτό είναι το 7 συνεχόμενο ανοδικό τρίμηνο, μετά από την πτώση της τάξεως του 5% που είχε σημειώσει το τρίτο τρίμηνο του 2008. Σε επίπεδο μήνα ο χρυσός έκλεισε με κέρδη της τάξεως του 2,5%, μετά από το +3% του Μαΐου και το +6% του Απριλίου.
Μικρή επιβράδυνση παρουσίασε η μεταποιητική δραστηριότητα στην περιοχή του Σικάγο τον Ιούνιο, παραμένοντας ωστόσο σε σχετικά υψηλά επίπεδα. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο δείκτης μεταποίησης Chicago PMI υποχώρησε στις 59,1 μονάδες από 59,7 μονάδες που ήταν τον Μάιο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.

''Απογοητευτικά αδύναμη'' χαρακτήρισαν οι αναλυτές την οριακή άνοδο των μισθολογίων στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ κατά το μήνα Ιούνιο. Ειδικότερα, τα μισθολόγια κατέγραψαν άνοδο κατά 13.000 τον Ιούνιο. Το Μάιο, η ανάπτυξη της αγοράς εργασίας του ιδιωτικού τομέα, αναθεωρήθηκε στις 57.000 νέες θέσεις από 55.000 προηγουμένως. Σημειώνεται ότι η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα σημειώνει άνοδο τους τελευταίους πέντε μήνες.

source: reporter.gr

No comments:

Share |