Thursday, May 27, 2010

Alpha Bank: Ζημίες 10,4 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνοNAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 27 Μαϊου 2010 09:21


Alpha Bank: Ζημίες 10,4 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνοNAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 27 Μαϊου 2010 09:21
Τελευταία Ενημέρωση : 27/05/2010 09:29 ΕκτύπωσηΑποστολήΦυλάξτε τοΓραμματοσειράΑκούστε το


Ζημιές ύψους 10,4 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης έκτακτης φορολογίας ύψους 61,9 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Alpha Bank [ACBr.AT] για το πρώτο τρίμηνο του έτους, εξαιτίας της αύξησης των προβλέψεων και της επιβράδυνσης των χορηγήσεων.

Εξαιρουμένης της έκτακτης φορολογίας, τα καθαρά κέρδη του ομίλου υποχώρησαν κατά 39,5% στα 51,6 εκατ. ευρώ και ήταν ελαφρώς ανώτερα των εκτιμήσεων της αγοράς. Αναλυτές σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 43,5 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας ανήλθε σε 13,1%, με τους δείκτες Κεφαλαίων Πρώτης Διαβαθμίσεως (Tier I) και Κύριων Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων (Core Tier I) να διαμορφώνονται σε 11,5% και 8,8% αντιστοίχως.

Το απόθεμα των αναχρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) τίτλων διαμορφώθηκε σε 3,5 δισ. ευρώ, ενώ το ύψος των επενδύσεων της Alpha Bank σε Ελληνικά Ομόλογα ανήλθε σε 4,2 δισ. ευρώ, το οποίο αναλογεί στο 6,1% του ενεργητικού της.

Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις, προσαρμοσμένος ως προς τις τιτλοποιήσεις, ανήλθε σε 114%. Oι καταθέσεις και τα δάνεια αυξήθηκαν σε ετήσια βάση κατά 1,1% και 1,5% αντιστοίχως.

Οι σωρευτικές προβλέψεις ανήλθαν σε 1,8 δισ. ευρώ, αντανακλώντας έναν ισχυρό δείκτη καλύψεως των καθυστερήσεων 53% που αυξάνεται σε 133% συμπεριλαμβανομένων των εξασφαλίσεων. Ο δείκτης καθυστερήσεων ανήλθε στο 6,3%.

«Με τη συμμετοχή της στο κοινό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η Ελλάδα εξασφαλίζει την εφαρμογή της δημοσιονομικής εξυγιάνσεως και των διαρθρωτικών εκείνων αλλαγών που θα επιτρέψουν στη χώρα να επιβεβαιώσει τη σημαντική θέση της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς και τον ρόλο της ως σημείο προσβάσεως προς τις οικονομίες της Ανατολής. Η Alpha Bank, ως βασικός παράγοντας της πραγματικής οικονομίας στην περιοχή, αναμένει να ωφεληθεί δυναμικά καθώς η οικονομία θα προσεγγίζει την αναστροφή της σε θετική πορεία», σχολίασε ο πρόεδρος της τράπεζας, κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος.


source: naftemporiki.gr

No comments:

Share |