Thursday, May 27, 2010

Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 14 μηνών ο δείκτης λιανικών πωλήσεων CBI


Μ. Βρετανία: Σε χαμηλό 14 μηνών ο δείκτης λιανικών πωλήσεων CBI

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2009 μειώθηκε ο όγκος των πωλήσεων των βρετανών καταστηματαρχών το Μάιο, εν τω μέσω γενικότερης μείωσης των πωλήσεων που οφείλεται στον ιδιαίτερα κρύο και βροχερό για την εποχή καιρό στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Συνδέσμου Βρετανών Βιομηχανιών.

Το ισοζύγιο των λιανικών πωλήσεων στη μηνιαία δημοσκόπηση του φορέα διαμορφώθηκε στο -18 το Μάιο από +13 τον Απρίλιο. Το ισοζύγιο είναι η διαφορά μεταξύ του ποσοστού των λιανεμπόρων που αναφέρουν αυξημένες πωλήσεις και εκείνων που κάνουν λόγο για μειωμένες πωλήσεις έναντι του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Στελέχη της αγοράς έκαναν λόγο για αύξηση του δείκτη στο +14, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε την περασμένη εβδομάδα το Dow Jones Newswires.

«Τα συγκεκριμένα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις αρχές Μαΐου είναι σαφέστατα απογοητευτικά, με αρκετούς κλάδους να μην κατορθώνουν να επιτύχουν αύξηση των πωλήσεων σε σύγκριση με πέρσι», σχολίασε στο Dow Jones Newswires ο Ian McCafferty, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του CBI.

source: capital.gr

No comments:

Share |