Wednesday, April 28, 2010

Νέα εκτόξευση σε spreads και CDS

Νέα εκτόξευση σε spreads και CDS


Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ αναρριχήθηκε το spread των ελληνικών δεκαετών ομολόγων την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα, το premium που απαιτούν οι επενδυτές για τη διακράτηση ελληνικών ομολόγων δεκαετούς απόδοσης έναντι των γερμανικών bund κινείται στις 11.40 ώρα Ελλάδος στις 800 μονάδες βάσης, κατά 124 μ.β. υψηλότερα σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Για «εικονικά» επίπεδα μιλά το Dow Jones Newswires εξ’αιτίας της απουσίας συναλλαγών στην ΗΔΑΤ.


«Υπάρχει μια πολύ μικρής έκτασης διατραπεζική συναλλαγή, αλλά δε βλέπω κάτι να αλλάζει χέρια στην ΗΔΑΤ,» δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ένας trader.

«Σε αυτά τα επίπεδα τιμολόγησης, η αγορά προεξοφλεί haircut 40% στην περίπτωση αναδιάρθρωσης, η οποία φαίνεται όλο και πιο πιθανή.»

«Αυτό είναι ένα ακραίο φαινόμενο και η χτεσινή υποβάθμιση από την S&P σε junk ήταν η κορυφή του παγόβουνου,» συμπλήρωσε.

«Οι τελευταίες εξελίξεις σημαίνουν πως οι πιθανότητες της Ελλάδας για να λύσει αυτή την κατάσταση χωρίς αναδιάρθρωση χρέους είναι ελάχιστες,» δήλωσε στο AP o Diego Iscaro, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Global Insight.


«Είναι όπως η Lehman Brothers και η Bear Stearns,» δήλωσε στους New York Times o Philip Lane, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Trinity του Δουβλίνου.

«Δεν είναι τόσο τα θεμελιώδη, όσο η απροθυμία της αγοράς να σε χρηματοδοτήσει.»

Παράλληλα, τα πορτογαλικά ομόλογα βρίσκονται επίσης υπό πίεση, αυξάνοντας τους φόβους πως η ελληνική κρίση μεταδίδεται.

Ύστερα από τη χτεσινή υποβάθμιση της S&P, το spread των δεκαετών ομολόγων της Ιβηρικής χώρας έναντι των γερμανικών bund διευρύνονται, καθώς αγγίζουν τις 269 μ.β, το υψηλότερο σημείο από την είσοδο της χώρας στο ευρώ.

Μεγάλη διεύρυνση παρατηρείται και στα πενταετή συμβόλαια αντασφάλισης κινδύνου (CDS), καθώς της Ελλάδας εκτοξεύθηκαν στις 846,15 μ.β., ενώ της Πορτογαλίας βρίσκονται πάνω από τις 400 μ.β., στις 408 μ.β.

Την ίδια στιγμή, η διαφορά της απόδοσης των ισπανικών δεκαετών ομολόγων έναντι των bund αγγίζει τις 111 μονάδες βάσης.

source: capital.gr

No comments:

Share |